Încă o etapă „neagră” pentru echipele ilfovene din Liga I ! Atât Concordia Chiajna, cât și FC Voluntari au pierdut la limită partidele cu CFR Cluj, respectiv CSM Poli Iași și au avut posibilitatea să scoată, fiecare, măcar un egal.

În cazul Concordiei, soarta meciului a fost decisă de penalty-ul executat de Ciprian Deac, iar la Iași, „marinarii” au fost „îngropați” de autogolul lui Ionuț Balaur.
Clujenii nu au strălucit deloc în meciul de la Chiajna. Elevii lui Miriuță au avut o primă repriză, dătătoare de speranță, în care au dominat minute în șir, din păcate, însă, steril. Clujenii au avut prima ocazie uriașă abia în minutul 54 când, după o serie de
driblinguri ale lui Deac, Moutinho a primit o pasă superbă de la acesta, dar a ratat incredibil, de la câțiva metri de poarta lăsată goală de Bălgrădean. El a tras slab, iar Albu a avut timp să respingă mingea, din alunecare.

Un penalty îndelung contestat

E clar: CFR are „baftă” la penalty-uri. Echipa lui Dan Petrescu a primit cele mai multe lovituri de pedeapsă în actualul sezon: nu mai puțin de 5, în 10 meciuri. De altfel, echipa din Gruia a deschis scorul în cinci din primele zece etape, din penalty! Așadar, în minutul 70, Omrani sare la cap cu Andrei Marc, se dezechilibrează și cade, iar centralul Mircea Bîrsan consideră că a fost faultat și acordă lovitura de pedeapsă pentru clujeni. Elevii lui Miriuță protestează îndelung, dar arbitru nu revine asupra deciziei. Ciprian Deac execută penalty-ul și înscrie unicul gol al partidei.

Antrenorul Concordiei, Vasile Miriuţă, unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Cosmin Contra pe banca lui Dinamo, a comentat la finalul meciului că egalul ar fi fost mai echitabil, iar Bîrsan nu a luat decizia corectă. „Cred că era mai echitabil un egal. Dacă zic ceva, o să fiu suspendat. Aşa că mai bine tac din gură. Nu e vorba de asta, CFR e în inima mea. Am un mare respect pentru conducătorii de acolo. Mi-am dorit să câştig azi, dar o să mă uit la faza penalty-ului”, a declarat Miriuţă, la DigiSport.

Dan Petrescu, huiduit

Suspendat, Dan Petrescu nu a putut sta pe banca lui CFR Cluj în acest meci. A luat loc la tribuna oficială a stadionului din Chiajna, iar la final a avut grave probleme când a vrut să părăsească incinta arenei pentru a ajunge la autocarul echipei sale. Conform Pro X, „Bursucul” a fost foarte aproape să fie agresat de suporterii gazdelor, nemulțumiți că CFR a câștigat partida în urma unui penalty.

Insultat grosolan de fanii recalcitranți, care i-ar fi strigat printre altele „Hoții! Hoții!” și „Ești o rușine!”, Petrescu a avut nevoie de intervenția a patru bodyguarzi pentru a putea părăsi în deplină siguranță stadionul.

FC Voluntari, la a cincea înfrângere

Așa cum spuneam, elevii lui Claudiu Niculescu ar fi putut pleca cu un punct de la Iași, dacă nu ar fi existat autogolul lui Balaur, din minutul 8. La 2-0, la două minute după golul lui Jo Santos din minutul 65, Voduț a reușit să înscrie cu un șut frumos de la 18 metri. Însă ilfovenii nu au mai reușit apoi să mai marcheze, astfel că au plecat acasă fără niciun punct. Astfel, cu numai 11 puncte acumulate în 10 etape, FC Voluntari coboară un loc în clasament, de pe 9 pe 10.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.369