Grupul Renault va prezenta, la finele lunii august, la salonul auto de la Moscova, un SUV Dacia Duster „premium”, o versiune mai scumpă și mai rafinată care ar putea fi lansată pe piaţa din Europa Occidentală în jurul anului 2020, urmând ca între timp o versiune diferită să fie lansată în Asia la finele lui 2019, informează săptămânalul francez Challenges.

„Vom propune un nou SUV compact bazat pe platforma Dacia Duster, de aceeași talie dar poziţionat diferit”, a explicat Bruno Ancelin, vice-președinte Renault responsabil de planificare produs. Acest Duster „premium” ar urma să fie mai rafinat și puţin mai scump, urmând a fi dezvăluit la salonul auto de la Moscova, la finele lunii august. Noul SUV va fi pus în vânzare la începutul lui 2019 în Rusia, unde va fi și produs acest model „premium”. Grupul Renault-Nissan-Mitsubishi deţine mai multe uzine în Rusia, iar alianţa este de asemenea acţionar majoritar la grupul Avtovaz (producătorul Lada), din 2014.

Noul SUV, comercializat și în Asia

O premieră pentru Dacia, ale cărei modele sunt vândute sub sigla Renault în afara Europei, dar și în Rusia, este că acest Duster „premium” va fi comercializat și în China și în Coreea de Sud, undeva între finalul lui 2019 și începutul lui 2020. Însă nu va fi vorba de exact același vehicul. Chiar dacă modelele asiatice vor avea exact aceiași caroserie, ele vor fi bazate totuși pe o platformă mai modernă și mai elaborată. Bruno Ancelin susţine că modelele asiatice nu vor fi bazate pe platforma Logan din 2004, la fel ca toate modelele Dacia, ci pe cea a viitorului Renault Clio, care va fi prezentat la salonul auto de la Paris din luna septembrie.

Dacă acest vehicul va fi lansat vreodată în Europa va fi sub marca Dacia și nu înainte de 2020, a indicat un responsabil de la Renault. Ideea este să nu concureze cu modelele SUV marca Renault precum Kadjar.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.393