Premianții ediției

În minunata lume a artelor, nici teatrul nu a pierdut vreodată bătălia cu timpul. Personajele emblematice ale scenei oferă spectatorilor terapia nemijlocită, cu adevăruri de viață ale tuturor vârstelor. Iar copiii și tinerii din Buftea au fost, și de această dată, mesagerii iscusiți ai bunei educații, prin arta dramatică.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 394, ediția print

Competiția „Art Buftea” a adus în luminile rampei peste 60 de elevi ai școlilor orașului, de la clasele pregătitoare până la cei de liceu. Proiectul ediției a aparținut Liceului tehnologic „Dumitru Dumitrescu”, al cărui director e prof. Eliza Tita Constantin. Coordonatorul concursului a fost prof. Florina Gorgan, de la aceeași școală. Iar evenimentul a fost susținut din plin de administrația locală a orașului, condusă de edilul Gheorghe Pistol. Scena sălii de spectacole a Centrului Cultural i-a găzduit pe micii și tinerii actori, totul într-un parteneriat al succesului confirmat de aplauze și laurii premiilor, în ciuda emoțiilor febrile.

Repertoriu bogat și artiști pe măsură

Artiști de toate vârstele s-au perindat sub luminile rampei.  Ei au interpretat fragmente adecvate din dramaturgia națională și universală, monologuri, secvențe din scenete umoristice, scurte dramatizări din literatură ale clasicilor Caragiale, Creangă, Alecsandri, Jean Anouilh ș.a. Astfel, „Domnul Goe” a stat alături de „Pupăza din tei”, „La cireșe”, „Mama”, „Aspirina și piramidonul”, „Coana Chirița în provincie”, „Gaițele”, „Invitație la Castel” sau „Carnavalul cifrelor”.

Juriu și premieri

Deliberările juriului ediției au stabilit premianții. Comisia a fost alcătuită din: Elena Doban – prof. de Limba română și coordonator la Cercul de teatru al „Palatului Copiilor”, din Buftea; Gabriela Petre – artist vizual, realizator de filme documentare și regizor secund în cinematografie; Robert Nagy – tenor, prof. de canto și dir. al Centrului Cultural al orașului gazdă. Echipele școlilor participante la competiție au fost premiate cu diplome, cupe, distincții speciale pentru interpretare și ținută artistică.