Numele lui Moș Crăciun e Sebastian Colțescu!

Fără doar și poate, Colțescu a fost „Dumnezeul” care a hotărât deznodământul ultimei etape a play-out-ului Ligii I. Cu un penalty inexistent acordat lui FC Voluntari el a semnat condamnarea la retrogradare în Liga a II-a pentru Poli Timișoara și le-a întins o „parâmă” de ajutor „marinarilor” lui Mutu, care mai au un colac de salvare: dubla manșă din barajul cu Chindia Târgoviște.

Meci de infarct, cum l-a numit însuși tehnicianul ilfovenilor, în ultima etapă din play-out! Cu o primă repriză de coșmar în care, în primele 35 de minute, elevii lui Mutu nu au fost în stare să trimită măcar un șut pe poartă și au primit un gol de la lanterna roșie a Ligii I prin Florin Ștefan, se părea că FC Voluntari se îndreaptă inexorabil către eșalonul secund, având în vedere că, la Chiajna, Poli o conducea deja pe Concordia cu 1-0. În aceste condiții, galeria Voluntariului îi cerea deja demisia „Briliantului”!

În minutul 56, însă, Adrian Bălan a adus o rază de speranță după golul marcat în poarta lui Stoian. La acest scor, ilfovenii evitau retrogradarea directă, ca urmare a rezultatelor din meciurile disputate cu timișorenii. Nu pentru multă vreme, însă, pentru că bucureștenii nemaiavând niciun obiectiv au jucat relaxat și au înscris din nou prin Ilie.

A fost sau nu a fost?

„Doliul” se așternuse din nou în tribune și pe banca de rezerve a ilfovenilor, care
s-au zbătut zadarnic să egaleze, dar nu au reușit să „perforeze” poarta lui Juventus. Din fericire, Providența le-a trimis un ajutor nesperat prin arbitrul Sebastian Colțescu. În minutul 88, Colțescu a văzut henț intervenția lui Robert Bogdan. Reluările au arătat, însă, că Bogdan s-a întors cu spatele, iar mingea l-a lovit în omoplatul drept. Părerile că arbitrul a greșit au fost unanime, după meci, iar fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a comentat această decizie, la Digi Sport: „Nu este o fază controversată. Este o fază foarte simplă. Se lasă jocul să continue. (…) Cum să dai penalty când unul se întoarce cu spatele? Sunt lucruri ciudate. Mă pot gândi la orice”, a declarat Crăciunescu.

Chiar și așa, Cernat a fost la un pas de a rata lovitura după ce a executat prost, dar Stoian a scăpat mingea, pe care o apărase inițial, în propria poartă.

După meci, Adrian Mutu s-a arătat satisfăcut, în ansamblu de jocul ilfovenilor. „A fost un meci de infarct. A fost un meci bun. Bine că am ajuns la baraj. Au ajuns de două ori la poartă și au dat două goluri. Trebuie să respecte 90 de minute ceea ce le spun eu. Fundașii nu aveau de ce să fie obosiţi. Presiunea și lipsa de experienţă și-a spus cuvântul. Mergem înainte”, a spus Adrian Mutu.

Galamaz se desparte de FC Voluntari!

Evoluția din ultima vreme a echipei din Voluntari a făcut și prima „victimă”. George Galamaz (foto) și-a anunţat demisia din conducerea Voluntariului, club pentru care lucrează din octombrie 2015, când a fost numit la puţină vreme după instalarea lui Gigi Mulţescu pe banca tehnică. „Nu vreau să spun sau să dezvolt motivele, dar s-au făcut o serie de greșeli. Decizia am luat-o de mai mult timp. Voi rămâne pentru această dublă, până după baraj, pentru că nu îmi place să las lucrurile neterminate. Stau și îmi fac datoria până la capăt. După aceea, o să văd ce voi face”, a declarat George Galamaz la „Matinalul” de la Digi Sport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.405