Un retur cu emoții, la Târgoviște

Nici în prima etapă din dubla confruntare a barajului pentru rămânerea în Liga I elevii lui Adrian Mutu nu au convins. Au practicat un joc anost, fără sclipiri, fără faze de poartă periculoase, fără vlagă, am putea spune.  Fotbaliștii Chindiei au jucat de la egal la egal cu echipa din Liga I câștigătoare a Cupei și Supercupei României, și s-au dovedit, în multe rânduri, mai periculoși decât ilfovenii din Voluntari, mai ales în prima repriză.

Pentru că, într-adevăr, aceștia păreau parcă adormiți, fapt care l-a făcut pe portarul Mincă să strige, în mai multe rânduri, la coechipierii săi, „Treziți-vă, fraților!”. Numai că, timp de minute, aceștia au „frecat” mingea în propria jumătate de teren, au pasat exasperant, ca la handbal, pe semicerc, iar șuturile spre poarta lui Aioani s-au putut număra pe degetele de la o mână.

O victorie care dă speranțe

În aceste condiții, singurii jucători pe care i-am remarcat au fost veteranii Costin Lazăr și Florin Cernat. Drept urmare a acestui joc lipsit de vlagă al ilfovenilor, târgoviștenii au fost mai periculoși și au scăpat de câteva ori spre poarta lui Mincă, dându-le emoții celor din staff-ul lui FC Voluntari.

După pauză, fotbaliștii lui Mutu au fost o idee mai vioi, au atacat mai mult și au dominat jocul, dar unicul gol al partidei a fost marcat abia în minutul 79 de Ionuț Balaur, care a reluat, dintr-o bucată, o pasă a căpitanului Costin Lazăr, direct în vinclul porții târgoviștenilor.

Așadar, „marinarii” obțin primele 3 puncte ale dublei confruntări cu Chindia, rezultat care le dă o rază de speranță pentru retur, însă acesta va fi unul deosebit de greu, având în vedere faptul că, la Târgoviște, Chindia va fi susținută de toată suflarea orașului. Iar dacă ilfovenii vor evolua ca în tur, rămânerea în Liga I ar putea deveni destul de îndoielnică…

Optimistul Adrian Mutu

Antrenorul lui FC Voluntari este un optimist incorigibil. Indiferent de rezultatul partidelor, acesta declară, invariabil, că băieții lui au făcut un joc bun. Nici de această dată el nu s-a dezmințit, deși, la conferința de presă de după meci, majoritatea jurnaliștilor a remarcat faptul că Chindia a jucat de la egal la egal cu câștigătoarea Cupei României.

„Suntem echipe de valori apropiate. Chindia a făcut peste 60 de puncte, are al doilea atac din liga a doua și a doua sau a treia apărare. Are jucători care evoluează de 4-5 ani acolo. Știam că va fi un meci greu, echilibrat. E al treilea meci fără înfrângere, suntem din ce în ce mai organizați, mai compacți, s-a văzut asta azi. În repriza a doua am dominat clar, am făcut schimbări, am jucat cu două vârfuri, am mers la victorie și s-a văzut. (…) Ne așteaptă un public călduros la retur, care trage cu echipa gazdă, dar trebuie să ne adaptăm la orice situație, să dăm 200%. Nu m-am apărat niciodată așa cum se întâmplă cu echipele mai
mici, am vrut să dau goluri, așa se câștigă meciuri. Echipa joacă din ce în ce mai bine, dar n-am rezolvat nimic. E doar un mic pas, urmează un meci extrem de dificil”, a declarat Adrian Mutu, cu această ocazie.

Returul cu Chindia va avea loc miercuri, 13 iunie, la Târgoviște.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.406