Festival de tot râsul!

În perioada 1-3 iunie, la Centrul Cultural „Ion Manu”, din orașul Otopeni, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului – Concurs de Umor: „Otopeniul Vesel”. A fost un nou prilej pentru otopenari să guste un umor de calitate, oferit atât de actori profesioniști, cât și de actori amatori.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 406, ediția print

Mărturisesc că programul meu încărcat nu mi-a permis să fiu prezent la Otopeni în fiecare zi a festivalului și am avut ce regreta! Pentru că în ultima zi, cea a galei în care au fost premiați câștigătorii, am râs cu lacrimi și mi-a părut rău că nu am putut face o cură de voie bună și umor de primă mână, în toate cele trei zile. Oricum, mi-am scos, într-un fel, „pârleala”, pentru că în ziua galei am avut ocazia să-i văd pe scenă pe cei care au reprezentat „crema” festivalului, adică pe cei 6 laureați, actori individuali și trupe de umor și improvizație, care și-au împărțit primele trei locuri la cele două categorii de concurs.

Vrei să te strici de râs? Vino la Otopeni!

Așadar, să vă povestesc ce am aflat de la unul dintre organizatorii festivalului, cunoscutul realizator de televiziune și umorist Viorel Gaiță: „Festivalul a fost organizat pe două secțiuni: – Individual (monolog, stand-up comedy, povestire, secvențe non-verbale, dans comic, cuplet, parodie muzicală sau orice alt act artistic care să genereze umor cu durata maximă de 6 minute) și – Grup (scene, scenete, improvizație, secvenţe non-verbale, dans comic, parodie muzicală sau orice alt act artistic care să genereze umor, cu durata maximă de 18 minute). La proba individuală s-au înscris 17 concurenți, iar la cea de grup am avut 8 trupe, cele mai bune din toată țara, inclusiv din Otopeni, un concurent. Sperăm ca acest festival să devină, în curând, unul internațional, așa cum spune și denumirea. Mulțumim pentru susținere dlui. primar Silviu Gheorghe, precum și directorului Centrului Cultural „Ion Manu”, Marian Ghenea”.

Spectatorii, imortalizați în portrete de neuitat

Președintele de onoare al juriului a fost cunoscutul scriitor, dramaturg și umorist Cornel Udrea, iar prezentatorul festivalului – îndrăgitul actor de comedie Marius Florea Vizante. Juriul a fost alcătuit din Andreea Grămoșteanu, Viorel Gaiță, Ovidiu Ianu și Marian Ghenea. O noutate, în acest an, a fost și aceea că juriul a acordat notele (între 1 și 20 – n.r.) imediat după evoluția concurenților, astfel încât aceștia au aflat pe loc ce punctaj au obținut. Au fost invitați și câțiva caricaturiști, Leonte Năstase, Avram Iancu, Aurel Ștefan Alexandrescu (ALEX), Marian Avramescu și Cristinel Vecerdea, care au realizat gratuit portrete doritorilor din public.

Laureații festivalului

Secțiunea Individual:

Locul I: Gabriel Dumitrașcu;

Locul II: Cristian Manolescu;

Locul III: Eduard Sandu (ventriloc)
și păpușa Romeo.

Secțiunea Grupuri:

Locul I: Trupa „Backstage Boys”;

Locul II: Trupa „Freeze”;

Locul III: Trupa „Urban Impro”.

Improvizație marca „Backstage Boys”

Ovidiu Ianu

Cristinel Vecerdea: Albul mută și câștigă!

Andreea Grămoșteanu

Trupa „Backstage Boys”

Gabriel Dumitrașcu

Cristian Manolescu

Trupa „Freeze”

Trupa „Urban Impro”

O caricatură „la minut”

Președintele juriului, Cornel Udrea

Marius Florea Vizante și Viorel Gaiță

Eduard Sandu  și păpușa Romeo