Ziua care a urmat Adormirii Maicii Domnului a fost, în parohia păstorită cu multă dragoste de părintele Grigore Moraru, de la Tunari, o zi cu mare însemnătate religioasă și istorică. Ziua în care  Sfinții Martiri Brâncoveni, cei mai mari mucenici pe care i-a dat vreodată poporul român, au fost omagiați ca niște adevărați eroi ai Ortodoxiei.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 416, ediția print

Joi, 16 august. S-a scurs deja un an de când, în inima comunei Tunari, în parohia care-i poartă numele, se înalță semeață o biserică nouă, închinată Sfinților Martiri Brâncoveni, mari făcători de minuni. La ceas de mare sărbătoare creștină, preoții și credincioșii din comuna Tunari și din împrejurimi l-au venerat și l-au cinstit în chip deosebit pe Sfântul Constantin Brâncoveanu, fost domnitor al Țării Românești împreună cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Radu și Matei, martirizați cu toții de musulmani pentru că nu au renunțat la credința creștină. Timp de două zile, în Parohia Tunari au fost săvârșite slujbe speciale, de o înaltă frumusețe duhovnicească. Sărbătoarea hra­mului istoric a început încă de miercuri seară, când un sobor ales de preoți, condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor împreună cu Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, a deschis seria rânduielilor bisericești dedicate sfinților care ocrotesc frumosul lăcaș de cult.

Biserica poartă veșmântul Împărăției lui Dumnezeu

„Biserica nouă cu hramul Sfinților Martiri Brâncoveni din Parohia Comunei Tunari a îmbrăcat, din nou, veșmânt de sărbătoare pentru că astăzi, am prăznuit mutarea lor în cetele mucenicilor. Slujbele de cinstire au fost săvârșite în biserica veche, monument istoric, deoarece noul lăcaș de cult se află în plin proces de înfrumusețare cu picturi biblice. În anul 2017, în luna noiembrie, s-au început lucrările de pictură în tehnica frescă, iar actualmente biserica este pictată în proporție de 40%. Nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca anul viitor de sărbătoarea Sfinților Brâncoveni să putem sluji în Biserica nouă, bucurându-ne de frumusețea picturii care este, pentru fiecare dintre noi, veșmântul Împărăției lui Dumnezeu, în care să intrăm cu toții. Dorim tuturor credincioșilor parohiei noastre să stea tari în credință și să nu se lase influențați de provocările acestei lumi și să urmăm mereu exemplul Sfinților Brâncoveni”, ne-a spus părintele Grigore Moraru, parohul Parohiei Tunari.