Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru măsura de promovare a vinurilor în țări terțe, aferentă Programului național de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018, informează Ministerul Agriculturii.

Acest sprijin are drept scop creșterea atractivității măsurii de promovare din cadrul Programului național de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018 și o mai bună absorbție a fondurilor europene destinate acesteia, din FEGA.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 1.500.000 euro, respectiv 7.000.000 lei și se asigură în limita creditelor de angajament aprobate în anul 2018 MADR.

Schema de ajutor de minimis se aplică programelor de promovare care se depun după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, până la data de 15 octombrie 2018, în limita bugetului alocat.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii din sectorul vitivinicol care promovează vinuri în țări terțe, prin intermediul programelor de promovare.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.418