Toată suflarea fotbalului românesc aștepta cu interes revenirea lui Dorinel Munteanu pe scena Ligii I, după trei ani și jumătate de absență. Sosirea „Neamțului” la „vulturii” din Chiajna a fost, fără doar și poate, o surpriză și a dat naștere la multe așteptări.

Primul pas făcut de tehnician la cârma echipei ilfovene a fost unul cu dreptul, Concordia obținând o victorie clară în deplasare cu FC Botoșani, o echipă, e adevărat, care este doar o umbră a formației din campionatul precedent.

Așadar, venirea lui Dorinel Munteanu la Chiajna s-a produs pe fondul unui parcurs dezastruos al echipei care, în ultimele trei etape pierduse la scor de forfait partidele cu Astra Giurgiu, Poli Iaşi şi Sepsi OSK. Iar debutul lui „Munti”, cum i se mai spune lui Dorinel, a confirmat faptul că acesta își dorește să facă treabă bună la formația ilfoveană. Mai mult, el dorește chiar să-i ducă pe „vulturi” în play-off!

O victorie cu cap(ete)

FC Botoșani a început bine meciul, dar Golofca, Fabbrini și Dumitraș au ratat ocazii importante. Concordia le-a dat prima lovitură de grație moldovenilor în minutul 32, când Andrei Marc a înscris cu capul, în urma unei faze fixe. În finalul primei reprize (min. 45), ilfovenii au stabilit și scorul final al întâlnirii, tot printr-o lovitură superbă de cap a lui Guessan.

Un scor neașteptat pentru suporterii Botoșaniului, veniți să vadă o victorie lejeră a echipei lor, având în vedere istoricul ultimelor trei etape ale formației din Chiajna.

Mai mult, eliminarea lui Costel Enache, trimis în tribune de arbitrul Rusandu pentru proteste, a dinamitat jocul Botoșaniului. Gazdele au atacat în valuri în repriza secundă, dar fără rezultat, cea mai mare ocazie a acestora fiind cea irosită în minutul 68, când șutul lui Dumitraș a zguduit bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

În urma acestei victorii, Chiajna a ajuns la 10 puncte în Liga 1, la egalitate cu Dinamo. Miercuri, „vulturii” vor avea o nouă confruntare cu Viitorul, în Cupa României, partidă pe care o vor aborda cu un alt tonus, după această victorie cu FC Botoșani.

Dorinel vrea o schimbare în bine, la Chiajna

După meci, noul antrenor al ilfovenilor a declarat că își propune să aducă o schimbare în jocul și moralul „vulturilor”. „Suntem bucuroşi că am obţinut victoria pe un fond de joc bun, mi-am dorit să văd o schimbare la nivelul jucătorilor, erau puţin cu moralul la pământ. Pentru a câştiga, trebuie să faci efort maxim (…) Mi-am dorit foarte mult să revin şi îmi doresc să am succes cu Concordia Chiajna”, a spus Dorinel Munteanu, la finalul partidei.

FC Voluntari – „blestemul” egalurilor

Ceva paranormal se petrece la Voluntari, care pare lovit de blestemele trecutului apropiat. Pentru a doua oară la rând, „marinarii” pierd puncte importante în prelungiri, iar revirimentul se amână. Cu o Sepsi aflată în pasă proastă, elevii lui Todoran au condus tot meciul și au ratat într-o veselie, pentru ca, în ultimul minut de prelungiri, să primească un gol de la Tandia la care nu se mai aștepta nimeni. Astfel, Voluntari rămâne fără victorie în această ediție de campionat și staționează pe ultimul loc al clasamentului, cu doar 3 puncte, obținut din tot atâtea egaluri…

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.421