Fără îndoială, pentru reprezentantele sexului frumos, ziua de 8 Martie este o zi specială din an. Atunci se simt răsfățate cu daruri frumoase, buchete de flori superbe și li se pregătesc surprize care mai de care mai interesante. Fie că îți este mamă, soră sau iubită, pregătește-i un dar de suflet pentru o zi atât de specială, Ziua Femeii. Iată câteva idei de cadouri prin care o vei impresiona, sensibiliza și încânta de ziua ei!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 443, ediția print

O bijuterie personificată

Pentru cea mai importantă femeie din viața ta, cochetă, elegantă, o bijuterie personificată poate fi un cadou plin de sensibilitate. Gravează pe interiorul bijuteriei ceva frumos legat de familia sau de relația voastră. 

O excursie 

Pentru o femeie care adoră natura, pregătește o plimbare în aer liber. O excursie într-o stațiune de la poalele munților, de exemplu, unde aerul curat și peisajele mirifice domnesc, îi va înfrumuseța ziua de 8 Martie. Mai ales că e vineri. În felul acesta, se va bucura și de un weekend prelungit.

Un zbor cu un avion ușor 

Un cadou înălțător ce-i va umple sufletul cu bucurie este un zbor romantic, cu un avion ușor. O plimbare printre nori poate fi una dintre cele mai spectaculoase trăiri pentru minunea din viața ta.

O petrecere surpriză 

Pune la punct toate detaliile și organizează o petrecere surpriză, așa cum și-ar dori ea, alături de cei dragi inimii ei. La voi acasă sau în restaurantul de care vă leagă cele mai frumoase amintiri.  

O programare la salonul de înfrumusețare 

Dacă pregătești darul de 8 Martie pentru o doamnă cu venituri modeste, ajut-o să se simtă ca o prințesă fie și numai pentru o zi. Fă-i o programare la salonul de înfrumusețare și solicită-le stiliștilor să o transforme într-o divă. 

Un tablou 

Chiar și în cazul în care dispui de un buget restrâns, îi poți face o surpriză plăcută celei mai importante femei din viața ta. Înrămează o fotografie reprezentativă pentru voi, pentru familia voastră și oferă-i tabloul cu toată inima. 

Un dar legat de pasiunile ei 

Darul cel mai impresionant pe care-l poți oferi unei femei care este pasionată de scris, citit, grădinărit sau pur și simplu adoră să se ocupe de îngrijirea casei, de creșterea copiilor, ar putea fi ceva legat de pasiunea ei. Dăruiește-i o carte interesantă, un set deosebit de pixuri, un set de unelte pentru grădinărit etc. 

 O floare în ghiveci 

Unei doamne deosebite care iubește nespus plantele, ofe­ră-i din inimă o floare cu un colorit superb și un parfum aparte. Iar ca să se bucure cât mai mult de cadoul de la tine, dăruiește-i o floare în ghiveci. 

 O felicitare personalizată

Un mesaj scris cu multă iubire pe o felicitare personalizată cu numele ei sau care să ilustreze un peisaj sublim, un loc superb pe care l-ați vizitat și de care v-ați bucurat împreună, ar putea fi cea mai frumoasă surpriză de 8 Martie. 

Știați că…

- Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat ziua de 8 Martie ca zi dedicată femeii, în anul 1977, deși, inițial femeia era sărbătorită încă de pe vremea grecilor antici?

- În Grecia Antică exista o zi specială a mamei? În fiecare primăvară, grecii o serbau pe Rhea, cea pe care o considerau mama tuturor zeilor.

- În anul 1800, Anglia a celebrat Duminica Mamei în cea de-a patra duminică de la începutul Postului Paștelui?

- Ziua Femeii a fost sărbătorită, pentru prima dată, pe 28 februarie 1909, la New York, Statele Unite ale Americii?

- Scopul acestei zile destinate exclusiv doamnelor și domnișoarelor este acela de a le comemora atât realizările sociale, politice și economice cât și de a atrage atenţia asupra discriminării și violenței la care sunt supuse multe reprezentante ale sexului frumos din diverse colțuri ale lumii? Prin acțiunile care sunt organizate în această perioadă se încearcă stoparea acestor fenomene.