Poliţiştii de la Transporturi au oferit flori de Ziua Femeii

Polițiștii Serviciului Transporturi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” – Otopeni, nu se dezmint. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, cu ocazia unor sărbători speciale, ei își propun să transforme aceste evenimente deosebite în surprize plăcute pentru pasagerii care tranzitează cea mai mare poartă aeriană a țării.

Astfel, așa cum v-a relatat publicația noastră, în ziua de 1 Martie, doamnele care s-au aflat la terminalul plecări al aeroportului au primit din partea polițiștilor de la Serviciul Transporturi câte un mărțișor, potrivit tradiției. Ei bine, o săptămână mai târziu, aceeași polițiști „au recidivat”, cum ne spunea folosind o expresie specifică din domeniu, glumind desigur, comisarul șef Marian Dinulescu, comandantul Serviciului. Și au „recidivat”, cât se poate de frumos. Cel puțin așa ne-au mărturisit toate doamnele care au primit din partea lor o floare și o cutie cu bomboane, oferite în semn de omagiu celor care sunt înzestrate cu dumnezeiescul dar de a da viață pământenilor.

 

„Mi-ați înseninat ziua!”

Comisarul șef Dinulescu ne-a mărturisit că toată această inițiativă a polițiștilor nu ar fi prins viață dacă nu ar fi primit sprijinul unor colaboratori, cum ar fi compania Autovip, sau Menzies Aviation. Așadar, aflând toate acestea, mi-am exprimat dorința de a participa nemijlocit la această acțiune. Prin urmare, am fost îndrumat să însoțesc echipa de polițiști însărcinată cu această misiune deosebit de delicată, formată din ag. șef adjunct Florin Profir, ag. șef. adj. Daniel Lesenciuc și ag. șef principal Stelian Fuerea. Dar, în afară de cadouri, polițiștii mai aveau ceva de oferit: câteva pliante cu sfaturi pentru pasageri privitoare la siguranța bagajelor, și la modul în care pot limita evenimentele neplăcute, cum ar fi furtul din și de astfel de bagaje. Nu de alta, dar ar fi fost păcat ca sărbătoritele să aibă parte de neplăceri, chiar de ziua lor. Am plecat, prin urmare, cu brațele pline de daruri să cutreierăm aeroportul în căutarea doamnelor sărbătorite în acea frumoasă zi de primăvară. Și, vă mărturisesc că am fost martorul unor clipe deosebite, când acestea se îmbujorau de încântare atunci când li se ofereau aceste daruri. „Vă mulțumesc din suflet! Mi-ați înseninat ziua!”, le-a spus una dintre pasagere celor trei polițiști. „Este o idee minunată. Felicitări!”, a continuat ea.

 

În Belgia,
nu vezi așa ceva!

În periplul nostru printre bagaje și călători, am întâlnit și o tânără care pleca în Belgia, țară în care se stabilise de ceva vreme. Și ea s-a arătat deosebit de surprinsă de inițiativa polițiștilor de la Transporturi. „Să știți că în Belgia această sărbătoare este total ignorată. Oricum, acolo nu veți vedea vreun polițist să-și ofere ceva, chiar și o floare, în ocazii speciale, ca aceasta! Este minunat ceea ce faceți!”, le-a spus tânăra, celor trei polițiști.

 

Întorși în biroul comisarului șef Dinulescu, acesta ne-a asigurat că asemenea „recidive” vor continua și în viitor. Totodată, el a ținut să sublinieze și preocuparea polițiștilor de a preveni orice fel de infracțiune în domeniul lor de activitate. „Suntem în permanență angrenați în activitatea de prevenire a unor fapte antisociale, specifice în activitatea aeroportuară. Totodată desfășurăm o activitate asiduă în depistarea celor certați cu legea. Facem tot posibilul să-i ferim pe pasagerii care tranzitează acest aeroport de orice eveniment neplăcut, care le-ar putea lăsa o impresie defavorabilă cu privire la români și la România. Iar astfel de acțiuni ca cea de astăzi sunt menite să creeze o legătură mai strânsă între noi și cei cărora avem misiunea de a le asigura siguranța. Devenim astfel mai vizibili și transmitem un mesaj că suntem oricând în slujba intereselor cetățenilor”, ne-a spus comisarul șef Dinulescu.