Mâine încheiem Luna pentru Viață 2023. În acest context, preotul care s-a născut printr-o minune, în urma rugăciunilor mamei sale, presată de familie să-și avorteze al cincilea copil, își spune povestea impresionantă, demontrându-ne tuturor că acolo unde este Dumnezeu întotdeauna este viață, El făcându-ne drum chiar și acolo unde noi vedem doar un zid.

”Eu sunt ultimul copil – al cincilea – dintr-o familie. Am patru surori mai mari. Tata-și dorea băiat. Prima – fată, a doua – fată, a treia – fată. Când rămâne cu a patra, toată lumea îi spunea mamei: «Trebuie să faci avort». Și n-a făcut. Și a născut tot fată. Iar însărcinată… «Cumplit! Ești aiurea. Nu se poate. Pe ce lume trăiești? Ți-ai umplut casa de fete.» Și, forțată cumva de o presiune teribilă… Se administrau niște injecții atunci. Trebuia să facă trei injecții. Și le-a făcut. Dar, foarte interesant este că nu-și dorea să le facă și se ruga mereu: «Dă, Doamne, să nu pierd copilul! Dă, Doamne, să nu pierd copilul!» Și nu l-a pierdut. Și a ieșit băiat. Când au văzut că nu a avortat, s-au gândit că a ieșit cu probleme. Dar aveam mâini, picioare, de toate”, a declarat părintele Radu Brînză, într-un interviu acordat organizației Pro-viață Life Call și dat publictății de Basilica.ro.
Părintele Radu Brînză este coordonatorul Pro Vita Iași, departamentul de sprijin și educație pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor.
Foto: Basilica.ro