Comuna Cornetu are un primar. Adrian Stoi­ca este numele său. Banal, aţi spune. Doar că domnul Stoica este artizanul unor realizări. Una dintre ele merită toată atenţia: refacerea Casei de Cultură din localitate. Mai mult decât atât. Într-o ţară manelizată până la refuz, domnul primar a chemat la festivitatea de inaugurare a nou-lui edificiu de cultură trupa de copii a Şcolii de Balet şi Limbi Străine EDUCA protagonista unui spectacol coregrafic,  Daphne şi Regatul Fermecat, realizat împreună cu Opera Română.
Spectacolul va avea loc duminică, 20 mai  în noul edificiu al Casei de Cultură din comuna Cornetu. Execuţia lucrărilor de refacere a început în 2008. Clădirea era pe vremea aceea doar o structură de stâlpi şi grinzi de beton rămase aşa de pe vremea Răposatului. Acum, Casa de Cultură, cu o suprafaţă totală de 5048 mp, are o sală de spectacole de 330 de locuri, mai multe spaţii pentru ateliere de creaţie, precum şi o bibliotecă. Tot aici, începând cu luna septembrie a acestui an, va funcţiona şi Judecătoria din Cornetu.
”M-am gândit mult cum să organizez această festivitate.”, spune dnul Stoica. “N-am vrut să pară campanie electorală. Era uşor să aduc nişte manelişti, un Salam, un Minune, un Guţă… Umpleam sala…”  Dar cea mai mare realizare a edilului corneţean este după părerea domniei sale obţinerea de fonduri europene nerambursabile pentru extinderea reţelei de canalizare şi apă în toată comuna. În total este vorba de 9,8 milioane de euro, lucrările demarând acum două săptămâni, urmând a fi finali-zate în 24 de luni. “Avem şansa să fim prima localitate din judeţul Ilfov care va fi integral racordată la apă şi canal. Dacă nu ne-o iau alţii înainte…”, zâmbeşte şugubăţ primarul.
Una peste alta domnul primar Adrian Stoica este optimist. Vede localitatea Cornu transformată într-o comună prosperă şi cu un nivel ridicat de civilizaţie, demn de o comună europeană.
Lucrările de construcție la Casa de Cultură din Cornetu au început în 1987