Ingrediente
 350 gr de făină
 230 gr de unt rece
 60 ml de apă rece
 1 borcan de dulceaţă de cireșe
 o lingură de zahăr;  o esenţă de vanilie 
 o linguriţă de sare.
Mod de preparare
Începe prin a amesteca făina, zahărul și sarea cu un mixer. Apoi adaugă untul cubuleţe și mixează până când compoziţia devine ca pesmetul. Adaugă esenţa de va-nilie și apa rece, cu lingura și amestecă bine ca să se omogenizeze. Acoperă vasul cu folie de aliminiu și lasă compoziţia la răcit, timp de o oră. Întinde două treimi din compoziţie pe masă, unge cu puţină margarină și tapetează cu făină formele de mini tarte. Continuă să decupezi cercuri de aluat și să le pui în formele respective. În-ţeapă aluatul cu furculiţa și umple formele cu dulceaţă de cireșe. Bagă formele la cuptor.