Suntem pe ultima sută metri cu campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie. O campanie cu rezonanțe internaționale, dacă ținem cont că s-a implicat însuși Kover Laszlo, pre­ședintele Parlamentului Ungar. Laszlo Borbely vorbeşte despre „o ingerinţă brutală” a lui Kover Laszlo în campania din România: „Noi suntem bucuroşi să vină orice demnitar din Ungaria, pentru că avem relaţii strânse şi, slavă Domnului, şi relaţiile dintre România şi Ungaria sunt bune, dar asemenea vizite sunt o ingerinţă brutală în ceea ce înseamnă aici campania electorală şi o competiţie, pentru că, din păcate, acum avem două partide, plus UDMR, care se bat în campania electorală. Nu avem nevoie de asemenea ingerinţe şi nu va avea niciun efect în ceea ce priveşte voturi suplimentare pentru acest partid (PCM), dar deranjează, şi ma-ghiarii din România sunt înţelepţi şi ei ştiu că asemenea ingerinţe venite din afară de fapt sunt o încercare disperată pentru voturi suplimentare din partea acestui partid al lui Szasz Jeno”.

Alte trăznăi auzite în ultima vreme cuprind întregul spectru politic și pleacă de la primarul care aduce ploaia la autostrăzi suspendate sau metrou în Râmnicu Vâlcea. Parcă niciodată n-au fost rostite atâtea promisiuni aberante, printre care la Ploiești se vor acorda 30.000 de pensii municipale. În altă parte primarul va obliga fiecare firmă să angajeze câte un localnic pentru a rezolva problema șomajului. Ca să nu mai vorbim de casele ieftine care se vor da la toți sau de chiriile de 25 de euro. Brusc, România va fi invadată de râuri de lapte și miere, însă nu cred că-i cazul să chemăm instalatorii să ne monteze robinetele aferente. Asta chiar dacă cei care se vor aleși promit că în loc de apa infectă de până aum, la robinete vor curge toate bunătățile din lume.

De aceste promisiuni este bine să ne ferim. Pentru că de fapt sunt doar dorința unor candidați de a-și bate joc de banul public, așa cum Jurnalul de Ilfov a relatat de nenumărate ori. Iar banul public sunt de fapt banii munciți de noi. Dacă veţi inventa pensiile municipale sau veţi da transport gratuit la tot poporu’, înseamnă că veţi face praf bugetele locale, domnilor primari. De fapt ar trebui să vă rezumați la apă și canalizare, stații de epurare, asfaltarea străzilor noroioase și construirea de școli și grădinițe. Primarii trebuie să dezvolte zone metropolitane, încurajând construcția de case la prețuri rezonabile.

Cetățeni, spune vreunul dintre candidați că el este asemenea peștișorului de aur care vă îndeplinește toate dorințele? Lăsați amăgirile și ardeți-l la vot! Ar fi primul semn al unei intrări în normalitate.