Theodor Alexandrescu, CEO al Alico Asigurări, a declarat, că asigurarea facultativă de sănătate ar putea ajunge la o sumă cuprinsă între 300 şi 400 de euro pe an, în funcție de ceea ce va cuprinde pachetul de asigurări medicale.

El a precizat că această sumă estimată reprezintă un calcul preliminar minimal, dar nu reprezintă un calcul final, pentru că nu se ştie cât de mare va fi acest pachet care depinde mult şi de deductibilitate. Theodor Alexandrescu, mai a declarat, că pacientul român trebuie să înţeleagă că e necesar să pună bani deoparte pentru sănă-tate şi a pledat pentru obligativitatea unui grup de dialog social. “Am format un grup de lucru cu asigurătorii. Este pentru prima oară când am avut o deschidere cu Mi-nisterul Sănătăţii şi o bună bază de discuţii. Am putut schimba idei şi am avut o platformă de discuţii. Importantă ar fi și implicarea mai activă a Comisiei de Supraveghe-re a Asigurărilor”, a spus acesta la dezbaterea care a avut ca temă legea sănătăţii. El a ținut să precizeze că “noua opţiune legislativă marchează alegerea pacientului între stat şi privat”.”Observăm că apare o mai bună oportunitate de a alege, în urma unei competiţii. 

Pacientul trebuie să înţeleagă că trebuie să pună bani deoparte pentru sănătate”, a reiterat reprezentantul Alico Asigurări.