Ziua orașului Bragadiru s-a marcat și în acest an printr-o petrecere de bun gust, organizată de Primăria și Consiliul Local Bragadiru, în Parcul de agrement din localitate, care a devenit un adevărat ”OktoberFest” local. Pentru că vorbim despre un cadru tomnatic 100%, temperaturi în aceleași acorduri, decoruri specifice unei recolte bogate de peste an, oameni dornici de a-și trage sufletul într-o companie plăcută, la un pahar cu must și o pastramă de berbecuț cu mămăligă, lângă artiștii îndrăgiți.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 676

Așadar, sâmbătă, pe 28 octombrie, într-o atmosferă primitoare și organizare impecabilă, am petrecut ore bune în mijlocul comunității orașului Bragadiru, care a ales ­să-și serbeze urbea, la iarbă încă verde peste care se așterne ușor-ușor un covor de frunze ruginii. Spectacolul artistic pregătit pentru scena amplasată în Parcul Bragadiru a debutat la ora 14.00, cu artiști locali – ­Ungurianu Alessia, Nițu Giulia, Camelia Condrat, Simona Curelea și Mihai Moglan, de a căror introducere pe scenă s-au ocupat Dinu Maxer și actrița Diana Radu Stan, directorul Casei de Cultură ”Mihai Eminescu” din localitate. Între timp, grătarele au fost aprinse, iar mesele la care s-au amplasat bănci lungi s-au umplut de pofticioși. La food-track-urile cu gusturi rapide, clătite, kurtos, gogoși, sucuri s-au făcut cozi, iar polițiștii locali, jandarmii, personalul medical de pe ambulanță – s-au ocupat de  securitatea și sănătatea celor prezenți.

După ora 15.30, două interprete consacrate de muzică populară, extrem de îndrăgite de public, au urcat, pe rând, pe scena din parc. Emilia Ghinescu și Steliana Sima au precizat că au răspuns cu drag invitației de a participa la ziua orașului Bragadiru și s-au declarat încântate de publicul extrem de primitor pe care l-au găsit aici.

Toamnă muzicală

O pauză scurtă, la finalul prestațiilor, pentru a introduce pe scenă muzica ușoară. Misha a deschis spectacolul pe acordurile piesei Tenerife, iar cele două dansatoare ale artistei i-au electrizat chiar și pe cei mai puțin pasionați de gen. La finalul reprezentației, copiii și adolescenții din Bragadiru și-au dorit fotografii cu artista, care a răspuns cu amabilitatea fiecărei solicitări. De altfel, din acest moment, fanii nu s-au mai îndepărtat de scenă și au reușit să imortalizeze cele mai reușite cadre alături de idolii lor.

A urmat Ana Claudia Grigore alias Ruby/Rubyna/Stinge lumina, iar piesele ei de top au fost fredonate într-un singur glas de toți tinerii prezenți la spectacol. Anna Lesko a cucerit cu stilul muzical și vestimentația ei și a celor trei dansatoare, artista având chiar și un paravan amplasat pe scenă, după care, chiar în timpul show-lui, fetele își schimbau costumele în funcție de piesa interpretată.

S-a lăsat seara. Luminile de pe scenă au întregit atmosfera de petrecere, iar publicul a devenit tot mai numeros. Adda Band și Lora au fost următoarele artiste așteptate cu nerăbdare, iar finalul serii a aparținut, în adevăratul sens al cuvântului, lui Vali Vijelie. Vocea lui puternică a deschis show-ul cu piesa ”Pe tine, jur, iubire, te iubesc de mor!”, artistul reușind fără vreun efort să concentreze în jurul lui o energie deosebită și un public extaziat. O oră de neuitat pentru cei care îndrăgesc genul muzical al „vijeliosului” și un spectaculos foc de artificii care a încheiat petrecerea bragadirenilor.