CANOTAJ. Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Varese. Sportivele Roxana Cogianu, Viorica Susanu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Georgeta Andrunache, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru şi Talida-Teodora Gidoiu au devansat Italia şi Marea Britanie. La aceeași competiție, și echipajul de dublu rame, format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, a cucerit aurul. Pe locurile următoare s-au clasat Marea Britanie şi Croaţia.

CUPA DAVIS. Echipa României a câştigat, cu scorul general de 3-2, întâlnirea cu Finlanda de la Cluj-Napoca, contând pentru menţinerea în Grupa I a Zonei euro-africane a Cupei Davis. Victor Crivoi l-a învins în meciul decisiv pe Harri Heliovaara, scor 4-6, 7-6 (5), 6-7 (2), 6-3, 7-5. Celelalte puncte ale echipei noastre au fost aduse de Marius Copil (victorie, în prima zi, la același  Helio­vaara) și cuplul Horia Tecău-Florin Mergea, la dublu. 

TENIS. Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 87 mondial, a câştigat turneul de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de do-lari, obţinând astfel primul său titlu WTA din carieră. Begu a învins o în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 20 de minute, pe croata Donna Vekici, în vârstă de 16 ani, venită din calificări. Vekici este numărul 183 WTA. Românca în vârstă de 22 de ani a obţinut un premiu de 37.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.