Primarul Laurențiu Valentin Condu a pus în mișcare administrația pentru întreaga comunitate

Într-o lume în continuă schimbare, investiția în educație și în serviciile destinate populației reprezintă un angajament esențial pentru viitorul unei comunități. La începutul mandatului, administrația comunei Dobroești și-a asumat o serie de inițiative ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și în special pentru a le oferi copiilor un mediu propice dezvoltării lor armonioase.

Articol apărut în nr. 701 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Primarul Valentin Laurențiu Condu a dovedit o abilitate remarcabilă în gestionarea eficientă a problemelor specifice administrației comunei Dobroești. Primăria Dobroești a pus în mișcare proiecte de impact semnificativ pentru viața cetățenilor, astfel că, pe lângă infrastructura rutieră și utilitățile atât de necesare traiului zilnic, ­s-au derulat investiții ample pentru educație și servicii.

Așa cum am mai menționat, în ciuda provocărilor majore cu care s-a confruntat comuna  în ultimii ani, inclusiv pandemia globală, criza energetică și tensiunile geopolitice, administrația a reușit să își atingă obiectivele propuse. Angajamentul pentru dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții au reprezentat o prioritate constantă, iar eforturile au continuat să se concentreze pe proiecte care să aducă beneficii pe termen lung pentru localitate.

Creșa, un angajament pentru viitor

Una dintre prioritățile de top a fost investiția în educație, deoarece edilul crede că aceasta reprezintă baza pe care se clădește un viitor solid. ”Este funcțională prima creșă din localitate. Această investiție nu doar că oferă un loc sigur și primitor pentru copiii noștri, dar îi și susține pe părinți în echilibrarea vieții profesionale cu cea personală. Să nu uităm și de afterschool, inaugurat la început de mandat, instituție educațională care completează infrastructura de învățământ pusă la dispoziția părinților din Dobroești. Transformarea școlii vechi din Fundeni într-un afterschool este  încă un exemplu al angajamentului administrației față de educație și implicit în viitorul copiilor, care a dovedit astfel că poate să stabilească noi standarde pentru locuitorii săi”, a spus Laurențiu Valentin Condu.

Primarul a explicat că, deși creșa se adresează copiilor cu vârste între doi și trei ani, au venit și au fost primiți și copii de la vârsta de un an și șase luni. Facilitățile creșei includ cinci săli de clasă, fiecare echipată cu dormitoare, o sală de mese, grupuri sanitare pentru copii și un cabinet medical complet dotat, inclusiv cu izolator. Personalul  este reprezentat de un număr de 10 educatoare, cinci infirmiere și trei îngrijitoare. Meniul copiilor este asigurat printr-un serviciu de catering, iar programul de funcționare este în intervalul 7:30 și 18:00, pentru a se potrivi nevoilor părinților. De asemenea, au fost organizate un cabinet de consiliere pentru părinți și un cabinet metodologic pentru educatoare. Facilitățile creșei nu se opresc aici, existând și spații special amenajate pentru biberoane și sterilizatoare, iar dormitoarele sunt personalizate în culori și desene diferite pentru a crea un mediu plăcut și atrăgător pentru copii. Pentru ca cei mici să se simtă cât mai bine, cât mai aproape de mediul primitor de acasă, personalul desfășoară o varietate de activități creative pentru dezvoltarea și stimularea imaginației și a creativității.

”Totodată, suntem în măsură să anunțăm că am depus un proiect pentru extinderea școlii, în valoare de 5 milioane de euro. Această investiție va permite creșterea capacității școlare și îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevii noștri”, a precizat edilul.

Spații de recreere pentru toate vârstele

Pe lângă educație, primarul, cu sprijinul echipei din primărie, s-a concentrat și pe crearea de spații de recreere și agrement. ”Am reabilitat parcuri existente și am creat altele noi, ­transformându-le în adevărate locuri de joacă și destinații de relaxare pentru toți membrii comunității noastre. Investiția în parcuri și zone de agrement nu doar că îmbunătățește calitatea vieții, dar și promovează un stil de viață activ și sănătos”, ne-a declarat primarul Laurențiu Condu. Printr-o gospodărire eficientă, administrația a reușit să ofere cetățenilor spații de joacă și relaxare atractive pe străzile Caisului și Victor Dumitrescu, locuri de divertisment pentru toate vârstele.

”Parcurile și zonele de agrement din oraș au avut parte de o revigorare semnificativă în ultima perioadă. Am reușit să recuperăm considerabil deficitul în această privință, atât prin reabilitarea locurilor existente, cât și prin crearea unor spații noi. Cele trei parcuri noi se găsesc pe Strada Caisului, iar cele reabilitate sunt situate în partea veche a orașului, mai precis în Dobroești. În curând, vor începe lucrările pentru parcul din zona Tineretului, iar pentru zona satului Fundeni căutăm soluții adecvate. De asemenea, în lista locurilor de joacă reabilitate se adaugă și cel din Copacul cu Flori. În ceea ce privește zona Fundeni, trebuie menționat că locul de joacă de la zona Cântecului este mai mult o zonă de relaxare. Toate aceste spații sunt dotate cu facilitățile necesare pentru a oferi o experiență plăcută vizitatorilor. Avem în lucru și un proiect la școala veche, unde se reabilitează un spațiu generos pentru un nou loc de joacă, care va fi inaugurat odată cu finalizarea proiectului. În plus, suntem în căutare de noi spații potrivite pentru a extinde rețeaua noastră de parcuri și zone de agrement. Pentru anul viitor, ne concentrăm pe dezvoltarea celui mai amplu spațiu destinat recreerii și jocului, pentru care sperăm să obținem o suprafață de 6 hectare, după finalizarea unui litigiu în curs. Acest parc va include zone împădurite, un lac artificial de 28.000 mp și va fi punctul central de atracție al orașului. Vom căuta modalități de a obține finanțarea necesară pentru acest proiect ambițios, pe care îl putem identifica ca fiind Parcul Unirii, o emblemă a comunității noastre”, a mai spus primarul.

Centru multifuncțional modern

În ceea ce privește infrastructura medicală și administrativă, s-au făcut pași importanți în comună pentru a moderniza și eficientiza serviciile. De asemenea, de la relocarea cabinetelor medicale, la mutarea poliției locale în spații moderne și funcționale, administrația a făcut tot posibilul pentru a asigura accesul facil al cetățenilor la servicii esențiale. ”Se poate observa că în ceea ce privește infrastructura medicală și serviciile publice, am făcut progrese substanțiale în Dobroești. Am mutat evidența populației și starea civilă într-un nou imobil, am relocat poliția locală într-un spațiu modern și am reabilitat un spațiu părăsit pentru a găzdui societatea de salubrizare a Consiliului Local, asigurând un mediu eficient și funcțional pentru toți cetățenii”, a spus primarul, menționând că este convins că existența unui centru multifuncțional reprezintă o componentă foarte importantă pentru administrație, un liant al serviciilor publice  esențiale, determinante pentru siguranța și calitatea vieții cetățenilor.  ”Centrul multifuncțional este un pilon esențial al comunității noastre, fiind deja realizate aproximativ două treimi din proiectul integral. Există corpul A, care adăpostește 9 cabinete funcționale, precum și corpul B, care găzduiește instituțiile esențiale pentru comunitate, precum starea civilă, casa căsătoriilor și evidența populației. Cel de-al treilea corp, destinat serviciului voluntar de urgență, este încă în stadiul de planificare și construcție, dar proiectul este în lucru din dorința de a oferi un sprijin vital în situații de criză.

Suntem hotărâți să continuăm să lucrăm pentru a asigura un viitor mai bun pentru toți locuitorii noștri, iar aceste investiții sunt doar începutul drumului. Investițiile noastre în educație, servicii sociale, recreere și infrastructură reflectă angajamentul nostru ferm de a construi un viitor mai bun pentru toți locuitorii, fiind pregătiți să facem față provocărilor și să îndeplinim noi obiective”, a concluzionat primarul Laurențiu Condu.