Biroul Electoral Central a transmis birourilor electorale de circumscripţie o notificare cu câteva precizări foarte importante atât pentru candidaţi, cât şi pentru alegă-tori.

Astfel, B.E.C anunţă că Uniunea Social Liberală va participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie ca alianţă politică alcătuită din Alianţa de Centru Stânga (for-mată din Partidul Social Democrat şi Uniunea Naţională pentru Progresul României) şi Alianţa de Centru Dreapta (compusă din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Con-servator), în formatul constituit şi înregistrat legal, renunţându se la Alianţa Electorală „Uniunea Social Liberală’’. „Menţionăm că alianţa politică USL a fost cea care a înregistrat şi semnul electoral sub care vom participa în alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat’’, se arată în adresa USL, semnată de Victor Pon­ta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Gabriel Oprea (UNPR) şi Daniel Constantin (PC).

Nu în ultimul rând, Biroul Electoral Central a transmis că la alegerile pen­tru Camera Deputaţilor şi Senat  nu este permisă organizarea de tombole cu scopul de a determina alegătorii să voteze sau să nu voteze. Aşa cum precizează B.E.C., decizia în cauză se întemeiază, între altele, pe dispoziţiile legale în vigoare conform cărora promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.