Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, Felix, pentru cunoscuți, a recunoscut oficial că a colaborat cu Securitatea și că în această problemă are deschisă o acțiune în justiție, pentru revizuirea deciziei de fond. Declaraţia pe propria răspundere privind colaborarea sau necolaborarea cu fosta Securitate este obligatorie și ea trebuie să fie depusă la dosarul de candidatură.

În declaraţia depusă la BEM, Voiculescu a tăiat opţiunea “nu am fost lucrător al Securităţii”, în document rămânând opţiunea “am fost colaborator” al Securităţii. Voiculescu este singurul candidat USL pentru București care declară că a fost colaborator al sinistrei instituții. El candidează în colegiul în care a candidat şi în 2008. Dan Voiculescu demisionase din Senat în luna iunie a acestui an, motivând decizia sa prin aceea că fusese respins proiectul de lege care prevedea dublarea sancțiunilor pen-tru evaziunea fiscală. 

Termenii de lucrător sau colaborator al Securității, sau persoană asimilată colaboratorilor sunt definiți în OUG 24/2008. Conform acestei ordonanțe, colaborator al Securităţii este persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.