Unitatea de învățământ s-a situat pe primul loc în clasamentul gimnaziilor de stat din cele 32 de comune ilfovene, la ponderea mediilor peste 5

Școala Gimnazială Nr. 1 Afumați a obținut cele mai bune rezultate din județ la Evaluarea Națională, dintre școlile de stat, din comunele ilfovene. În urma publicării de către Ministerul Educației Naționale a notelor, respectiv mediilor rezultate, obținute la Evaluarea Națională 2024, a reieșit faptul că Școala Gimnazială Nr. 1 din Afumați s-a situat pe primul loc în clasamentul gimnaziilor publice din cele 32 de comune ale județului Ilfov.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 711, ediția print

Evaluarea Națională din acest an a adus rezultate remarcabile pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Afumați. Din cei 54 de elevi înscriși, la Evaluarea Națională din acest an, 48 au promovat examenul, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate cu medii peste 5 de aproape 90%. Școala Gimnazială Nr. 1 din Afumați a obținut, de asemenea, media cea mai mare în clasamentul școlilor gimnaziale de stat ilfovene. Aceste rezultate sunt o mare mândrie și satisfacție, atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori.

”Sunt foarte mândră de elevii noștri și de cadrele didactice care au pus atât de mult suflet și profesionalism în procesul de învățare. Acest rezultat ne motivează să conti­nuăm să oferim o educație de calitate și să sprijinim fiecare elev să își atingă potențialul maxim”, a transmis prof. Izabella Pena, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1, Afumați.

Rezultatele bune reflectă eforturile comune ale elevilor, părinților, dascălilor și autorității locale, care au menținut un ritm susținut și au intensificat în ultimii ani investițiile în proiectele importante pentru comunitate, în mod special pentru sistemul de învățământ.

”Grija pentru accesul copiilor din comunitatea noastră la educație de calitate, în condiții la standarde europene, este prioritară pentru primarul Gabriel Dumănică”, a subliniat prof. Izabella Pena, adăugând că este un moment de mândrie pentru școala din Afumați, performanța elevilor fiind o dovadă clară că dedicarea și munca asiduă dau roade.

„Am avut mulți elevi cu medii de 9 la Limba română și la Matematică, chiar dacă nu am avut elevi cu medii de 10 la Evaluarea Națională. Nivelul de pregătire și rezultatele s-au îmbunătățit de la an la an, iar procentul de promovabilitate a crescut constant”, a declarat directorul școlii.

Primele zece locuri din topul clasamentului județean pe medii obținute la EN 2024 sunt ocupate de școli particulare, ne-a mai spus profesorul, dar acest lucru nu îi descurajează pe elevii din Afumați. Chiar dacă școlile particulare oferă condiții speciale, însemnând în primul rând clase cu un număr mult mai mic de elevi, ceea ce permite profesorilor să aloce mai mult timp și atenție fiecărui copil, este știut faptul că, la Afumați, învățământul se desfășoară la un nivel foarte ridicat, cu personal didactic dedicat și în condiții de nivel european, cu o bază materială foarte bună. Pe de altă parte, copiilor le este urmărit cu foarte mare atenție parcursul profesional și sunt ajutați de profesori să învețe, fiind în același timp sfătuiți să își aleagă cât mai realist parcursul educațional mai departe, la instituțiile de învățământ liceal.

”Chiar dacă mediile au fost mai bune, de la an la an, i-am sfătuit întotdeauna pe copii să fie cât mai realiști în alegerea liceului, pentru a face față mai departe cerințelor. Suntem foarte încântați și de performanțele elevilor din generațiile anterioare. Mulți dintre acești copii vin și ne spun că sunt primii și în liceele din București. Rezultatele din anii trecuți ne-au demonstrat că toți copiii care au optat și au fost admiși în licee bune din București au avut și acolo rezultate corespunzătoare. Suntem foarte realiști, avem și copii de elită, dar și copii cu performanțe medii sau mai scăzute, dar toți au obținut rezultate foarte bune, mai departe. A contat foarte mult să facă alegerile potrivite” a subliniat directorul.

Primăria Afumați încurajează și susține performanța școală, prin implicare deplină

Directorul Izabella Pena a dorit să evidențieze munca profesorilor. ”Colegii mei au depus un efort foarte mare”, a spus aceasta, precizând că pentru a veni în sprijinul copiilor care au susținut Evaluarea Națională, au fost organizate ore de pregătire pentru elevi, profesorii de Română și Matematică străduindu-se foarte mult să îi ajute pe copii, chiar dacă mulți au făcut pregătire și în particular. ”Efortul a fost unul comun, iar cadrele didactice sunt foarte implicate”, a mai punctat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Afumați.

Un alt factor care a contribuit la aceste rezultate excelente a fost implicarea primarului. Școala este foarte bine dotată, iar premiile generoase oferite la sfârșitul anului școlar nu fac decât să încurajeze educația copiilor. La Școala Gimnazială Nr. 1 din Afumați, dacă înveți și ești bun ești și recompensat, nu primești doar o diplomă, ci și foarte multe premii valoroase. Susținerea din partea administrației este foarte mare.

”Așadar, este un cumul de factori care a condus la rezultate atât de bune din partea copiilor. Suntem mândri de toți elevii noștri și de eforturile depuse de întregul corp profesoral pentru a atinge aceste performanțe de excepție, a mai precizat prof. Izabella Pena.

Rezultate excepționale și pe plan artistic

Performanțele școlare sunt completate și de activitatea artistică susținută. Astfel, un exemplu este cel al copiilor trupei SMART KIDS din Afumați, care în colaborare cu SIMMO DANCE București, au avut onoarea de a participa la Gala de premiere ce a avut loc la Casa de Cultură Mangalia. Evenimentul a fost o recunoaștere a muncii și eforturilor depuse de acești tineri talentați pe parcursul anului 2023-2024. Copiii din trupa SMART KIDS au fost premiați pentru rezultatele lor deosebite, demonstrând astfel că talentul și munca asiduă sunt întotdeauna răsplătite. Aceștia au reușit să se remarce prin pasiunea și dedicarea lor, aducând mândrie comunității din Afumați.

”Vreau să le urez pe această cale felicitări pentru toată munca și implicarea”, a transmis coordonatoarea Simona Vasile, care a i-a mulțumit și primarului Gabriel Dumănică pentru tot sprijinul oferit acestor copii minunați și talentați pentru care suportul comunității și al autorității locale este esențial în dezvoltarea lor.