TENIS. Adunarea Generală a FRT, programată la 17 ianuarie, în care urmau să aibă loc și alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, s-au amânat pentru 22 februarie,  a anunțat Ruxandra Dragomir. „Adunarea Generală nu a întrunit cvorumul astfel încât, conform statutului, aceasta a fost reprogramată pentru 22 februarie”, a spus actualul preşedinte al FRT, Ruxandra Dragomir. „S-au primit doar 133 de delegaţii, iar pentru desfăşurarea şedinţei era nevoie de două treimi (n.r. – 156). Următoarea Adunare Generală din 22 februarie va avea nevoie de prezenţa a 50 la sută plus 1 (n.r. – 118) din membrii afiliaţi pentru a se putea întruni”, a explicat Dragomir. Procesul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte se va relua. Pentru Adunarea Generală din 17 ianuarie doar două candidaturi, ale Ruxandrei Dragomir şi George Cosac, fuseseră validate, alte două propuneri pentru candidaturile lui Mihai Rusu și Ion Șerban au fost respinse ca fiind „nevalabile” deoarece au sosit după expirarea termenului limită stabilit pentru 1 ianuarie 2013.

BASCHET. Biroul Federal al FR Baschet a decis ca Gabriela Mărginean (CSM Târgovişte), Vlad Moldoveanu (Le Havre – Franţa) şi Angel Santana (baschet 3X3) să fie declaraţi baschetbaliştii anului 2012 în România. Criteriile după care au fost aleşi Mărginean şi Moldoveanu au fost evoluţiile de la loturile naţionale, precum şi de prestaţiile de la echipele de club atât din cupele europene, cât şi din competiţiile interne. Pe de altă parte, Angel Santana a fost desemnat în urma prestaţiilor deosebite din competiţiile organizate sub egida FIBA.

SCHI. Cupa Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) la sărituri cu schiurile are loc în perioada 18-20 ianuarie la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă Valea Cărbunării din Râşnov, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB. La competiţia internaţională de la Râşnov participă loturile naţionale de sărituri cu schiurile din Austria, Rusia, Polonia, Letonia, China, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Bulgaria şi România, 45 de băieţi şi 25 de fete, 10 fiind sportivi din România. Cupa FIS Râşnov înregistrează în premieră naţională primul concurs oficial internaţional pe trambulina K90 m, cea mai mare trambulină pentru sărituri cu schiurile din România.