Florin Costea, Gabriel Machado și Roberto de Zerbi sunt doriți de antrenorul Ilie Stan în lotul echipei de fotbal Concordia Chiajna. Discuțiile sunt avansate și toți cei trei fotbaliști ar putea pleca cu echipa în cantonamentul din Spania.

Ilie Stan a explicat de ce încearcă să îi aducă la echipa sa pe Florin Costea și Gabriel Machado, foştii săi elevi de la Steaua. „Am vorbit cu amândoi. Le-am propus să vină la Chiajna măcar până în vară, pentru că jucătorii mei tineri au nevoie de oameni cu experienţă lângă ei. Am nevoie de Florin Costea, mă bazez foarte mult pe dorinţa lui. Cu el am discutat foarte mult înainte să plec de la Steaua. Ştiu că şi Reghe a făcut-o, dar asta e. I-a fost foarte greu să revină la forma din trecut, pentru că era şi presiune pe el şi juca şi pe post cu Cristi Tănase. Dacă vor să vină, eu îi aştept. Vreau să mă ajute şi să îi ajut şi eu pe ei”, a spus Ilie Stan la Digi Sport. 

La rândul său, când a ajuns la Steaua, acum un an, Machado valora un milion de euro, iar acum cota sa de piață a scăzut, conform specialiștilor, la 200.000 de euro. Venit la Steaua în pauza de iarnă a sezonului 2011-2012, atacantul brazilian nu a reuşit să se impună în primul 11, el evoluând în doar patru meciuri într-un an! Pentru a-l convinge să plece, Becali i-a oferit chiar şi o sumă de bani: 20.000 de euro a primit fostul jucător al celor de la Universitatea Cluj pentru a pleca de la Steaua liber de contract.

De asemenea, trupa condusă de Ilie Stan l-ar putea legitima pe Roberto de Zerbi, fostul jucător al celor de la CFR Cluj. Tratativele dintre cele două părţi sunt foarte avansate, iar dacă se vor înţelege, De Zer­bi va pleca în cantonamentul echipei de la Poiana Braşov. Roberto de Zerbi este liber de contract după ce s-a despărţit în vară de CFR Cluj. Italianul ar putea fi o soluţie pentru mijlocul terenului, acolo unde Concordia a avut de suferit în primele 19 etape. Accidentat mare parte din sezonul trecut, italianul a părăsit România după tratative eşuate cu FC Braşov şi FC Vaslui şi a rămas fără angajament de aproape jumătate de an. Jucătorul de 33 de ani a evoluat la Monza, Padova, Como, Foggia, Napoli sau Brescia.


Elevii lui Ilie Stan au avut parte de cel mai dificil antrenament de la reluarea pregătirii. Pe stadionul ”Tineretului”, Pană & Comp. au efectuat, sub atenta supraveghere a preparatorului fizic al Concordiei, testul Gacon, un exercițiu prin care sunt verificate capacitățile fizice ale fiecăruia. Claudiu Belu, Fl. Ilie, Ispir și noua achiziție a ”vulturilor”, Bucurică, au fost primii la teste. Sorin Paraschiv se află printre puținii fotbaliști ai Concordiei care au avut parte de un astfel de test. ”Para” a mai dat testul Gacon și la Steaua și la Unirea Urziceni, parametrii săi de efort fiind identici, după părerea lui Lucian Păun, preparatorul fizic al Concordiei Chiajna.  În testul Gacon, sportivilor li se cere să alerge 125 de metri în mai puțin de 45 de secunde, iar testul se repetă chiar și de 22 de ori, puțini jucători fiind capabili, după o perioadă de pauză, să reziste acestui tip de test.

Lotul de la primul antrenament

Portari: Fl. Niţă, Cobrea, Iancu; Fundași: Belu, Fl. Ilie, Belica, Ghionea, Bucurică, Leca, Savin, Ad. Niţă; Mijlocași: Serediuc, Paraschiv, Popovici, Purece, Zuluf, Ispir, Pană, A. Stan, D. Stan, Ciupitu, Damian, Mărgărit; Atacanţi: Welington, Răsdan, Balgiu, Ibric; Absent: Bambara (învoit, revine mai târziu în România)

Chiajna se va pregăti în Spania

Concordia Chiajna va disputa șase meciuri amicale în cantonamentul din Spania, care va avea loc în perioada 27 ianuarie – 10 februarie. Primii adversari ai Concordiei Chiajna provin din liga secundă spaniolă, FC San Fernando și Xeres, echipe pe care le va întâlni la 30, respectiv 31 ianuarie. Ulterior, formaţia pregătită de Ilie Stan va participa la turneul Bahia Cup unde Concordia va întâlni Kuban Krasnodar (locul 4 în Rusia), Guangzhou Evergrande (3 în China), Sparta Praga (3 în Cehia) și Legia Varșovia (primul loc în Polonia). Partidele din cadrul turneului Bahia Cup vor avea loc la 2, 4, 6 și 9 februarie.