Primarul Sibiului, Klaus Johannis este, de miercuri, membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu. La rândul său, preşedintele PNL a declarat, miercuri, că, având în vedere că peste două zile (n.r. – vineri şi sâmbătă) este congresul par-tidului, nu ar vrea să fie ratată ocazia de a-l avea pe Johannis în conducerea formaţiunii.

PNL Sfântu-Gheorghe a anunţat, de asemenea, că îl susţine pe Johannis pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Liderul organizaţiei munici-pale, Mădălin Guruianu a declarat că, «pentru asemenea oameni de valoare şi pentru asemenea momente sunt gândite derogările pentru candida-turile dintr-un partid». «Când ai o asemenea valoare în partid, aceasta nu poate fi doar un simplu membru, ci trebuie să facă parte din conducere. Vocea lui trebuie să fie auzită atât în interiorul partidului, cât şi în afară», a completat politicianul.

Şi chiar preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că îl vede pe Johannis din nou în funcţia de prim-ministru. «(…) Fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Johannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic, vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Johannis în rândurile noas-tre susţinerea PNL pentru Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral», a declarat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze că nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării «contractul» din USL. «Faptul că îl consider fără niciun fel de rezervă un om capabil să fie prim-ministru nu spune nimic mai mult decât că, evident, în România sunt mai mulţi oameni politici capabili să fie prim-miniştri», a mai explicat Antonescu.

Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că îl consideră pe Johannis bun şi pentru poziţia de preşedinte al României.