După sănătate, mariajul reuşit este lucrul cel mai important pentru a aspira la o viaţă cu adevărat fericită. Din păcate însă, de multe ori, lipsa timpului şi rutina de zi cu zi îşi pun amprenta asupra relaţiei de cuplu. Nu şi dacă ţii cont de următoarele sfaturi:

Respectă-ţi ­partenerul

Unele dintre cele mai frumoase momente sunt începuturile mariajului. Atunci iubirea ne­­bună şi respec­tul faţă de persoana dragă sunt la rang de cinste. Chiar dacă, în timp nu mai trăiţi cu maximă intensitate iubirea aceea pasio­nală, ca să ai o căsnicie de succes străduieşte-te să menţii respectul faţă de partener. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-i adresezi anumite întrebări ca să nu-l superi. Ca să te poţi numi un partener onest arată-i respectul tău vorbin­du-i pe un ton moderat, apreciindu-i contribuţiile şi succesele.      

Ascultă-l  și petreceți timpul împreună

Un alt lucru extrem de important este ascultarea activă. Multe dintre problemele de cuplu apar din cauză că unul vorbeşte şi celălalt, deşi pare că ascultă ce i se spune, nu este deloc atent. Fii alături de partenerul tău, ascultă-l şi oferă-i sfaturile de care are nevoie. Eşti cea mai importantă persoană din viaţa lui şi va conta părerea ta.       

Profitaţi de zilele frumoase, însorite şi rezervaţi-vă o scurtă vacanţă departe de casă. Sau… mergeţi la teatru, la film, faceţi orice alt lucru pe care îl făceaţi înainte de a vă căsători. Luaţi parte la activităţi care să vă apropie, să vă facă să vă iubiţi mai mult.   

Lasă-i și timp liber 

A fi într-un mariaj nu înseamnă a-ţi sufoca partenerul cu prezenţa ta. Lasă-i şi timp liber. Acordaţi-vă momente de respiro în care să vă petrecţi timpul liber separat, aşa cum îi place fiecăruia dintre voi, fără să vă gândiţi că ceva rău s-ar putea întâmpla.