Nou înființata echipă ACS Clinceni vrea să profite de statutul de out-sider și să se infiltreze între formațiile Concordia Chiajna și CSMS Iași în lupta pentru promovarea în prima Ligă.

După cum se configurează acum alcătuirea seriei I a Ligii a II-a la fotbal, Concordia Chiajna și CSMS Iași sunt mari favorite la revenirea rapidă pe prima scenă a fotbalului. Teoretic, prin prisma rezultatelor din sezonul trecut, principalele contra-candidate, Delta Tulcea și CS Otopeni au o situație financiară dezastruoasă și încă mai au probleme în ceea ce privește posibilitatea certă de a se înscrie în ediția viitoare de campionat. De asemenea, valoroase doar cu numele în ultimii ani, Farul Constanța, Sportul Studențesc sau CF Brăila se află, și ele, într-un moment delicat, cu siguranță deloc propice ideii de a ataca promovarea.

În aceste condiții, nou înființata echipă ACS Clinceni – de fapt, fosta ACS Buftea, „adoptată” de un om de afaceri și de administrația locală din orașul ilfovean unde sportul se bucură de condiții excelente de pregătire – ar putea deveni surpriza plăcută a sezonului viitor. Dacă, fix cu un an în urmă, ACS Buftea era la un pas de deființare, găsind fondurile necesare înscrierii în campionat cu doar trei zile înaintea startului de sezon – acum situația este cu totul alta. ACS Clinceni, care se bazează într-o proporție covârșitoare pe jucătorii echipei din Buftea, are un lot stabil, aflat deja în cantonament, cu destui jucători de valoare, plus un sprijin financiar și logistic ce poate fi decisiv.

De altfel, ACS  Clinceni a făcut și cel mai important transfer al verii, aducându-l sub comanda antrenorului Valentin Bădoi pe Clement Pălimaru, nimeni altul decât golgheterul sezonului trecut din Liga a II pe când evolua la CS Otopeni. Iar sosirea lui Pălimaru nu poate fi decât încă un semn al situației ascendente de la Clinceni, dar și, în același timp, al degringoladei de la Otopeni.

Cele mai cunoscute nume

Echipa din Clinceni se bazează, în primul rând, pe frații Artiom și Arman Karamyan, pe Bogdan Pătrașcu, Vițelaru sau Dorinel Popa, fotbaliști al căror nume nu este necunoscut în fotbalul românesc. Alături de ei se vor afla și patru jucători de perspectivă primiți de ACS Clinceni de la Pandurii Tg Jiu, adică Lupu, Mbela, Unguru și Konyeha, plus „veteranii” din sezonul trecut, cu toții încercând să dea lovitura într-un sezon care se anunță a fi mai imprevizibil ca niciodată.