Atletism. Roxana Bîrcă, 26 de ani, a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping care a avut loc după ce a câștigat medalia de aur în cadrul Jocurilor Mondiale Universitare de la Kazan, sportiva precizând că a uitat să declare un medicament pe care îl folosește pentru reglarea ciclului menstrual. „Din cauza unor dereglări ale ciclului menstrual, la indicaţia medicului ginecolog, de aproximativ patru-cinci ani, folosesc produsul numit Duphaston. Tratamentul se efectuează lunar, din a 15-a zi a ciclului, timp de zece zile, câte un comprimat pe zi. Metabolitul respectivului medicament este ceea ce a apărut la controlul efectuat în Rusia“, a spus Bîrcă, potrivit Federaţiei de Atletism.

Canotaj. Reprezentanţii României au obţinut patru medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret under 23, de la Linz-Ottensheim, la dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, patru vâsle feminin și patru rame băieţi. „Majoritatea fetelor au terminat anul trecut junioratul, au 19 ani. Niciodată nu am avut un asemenea rezultat, patru medalii de aur la o ediţie de CM. Sper ca în 2016 să ne reprezinte cu succes. Pe lângă aceste medalii mai avem și două clasări pe locul patru, la simplu băieţi și dublu categorie ușoară“, a spus președintele Federaţiei de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Auto. Robert Vișoiu a câștigat cursa GP3, disputată pe circuitul de la Hungaroring, aceasta fiind a doua victorie în circuit pentru sportivul român. Pilotul echipei MW Arden a fost urmat de coechipierul său, spaniolul Carlo Sainz Jr. și de estonul Kevin Korjus. Robert Vișoiu, în vârstă de 17 ani, se află la al doilea suces în GP3 după ce s-a impus în iunie și la Valencia.