Concordia revine în Liga I

Concordia Chiajna va lua locul Rapidului în Liga I la fotbal, printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pusă în aplicare de FRF și LPF, numai că instanțele românești s-au cam grăbit...

Lovitură de teatru în cazul Concordia-Rapid: TAS a dat dreptate ilfovenilor și a decis ca echipa din Chiajna să joace în Liga I în acest sezon în locul giuleștenilor! Astfel, Concordia va prelua „țintarul” Rapidului și va trebui să rejoace jocurile din primele două runde. Imediat, forurile de conducere ale fotbalului românesc au pus decizia în aplicare. „Comitetul Executiv al LPF a pus în aplicare hotărârea TAS privind înscrierea în Liga I a echipei Concordia Chiajna, în locul formaţiei Rapid. S-a stabilit să se rejoace cele două partide disputate de Rapid, cu Vaslui şi Viitorul. Reprezentanţii cluburilor Vaslui şi Viitorul chiar au făcut parte din Comitetul Executiv şi au fost de acord. A fost un vot în unanimitate. La şedinţă au fost prezenţi 10 membri din 11. Costurile de deplasare la meciurile FC Vaslui – Chiajna şi Concordia – Viitorul, cât şi baremurile arbitrilor vor fi plătite din sursele Ligii Profesioniste de Fotbal. Pentru reprogramarea acestor meciuri vom aştepta 21 de zile să vedem dacă hotărârea TAS va fi atacată la Tribunalul Federal Elveţian. Dacă Rapid merge mai departe începe altă distracţie, dacă trec însă aceste 21 de zile, hotărârea TAS devine definitivă şi irevocabilă“, a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii.

Liga se grăbește spre un nou scandal

Altfel spus, decizia TAS nu este una definitivă, ea putând fi atacată, în termen de 21 de zile de la pronunțare, la Tribunalul Federal de la Lausanne, singurul for ce poate anula o decizie a TAS! 

Deci, ce se va întâmpla dacă Rapid se va adresa la Tribunalul Federal și, mai ales, ce se va întâmpla dacă va câștiga?!? Va schimba Comitetul Executiv al FRF, pentru a treia oară, o decizie referitoare la aceeași speță? Va reveni Rapid în Liga I și va trece din nou Concordia în Liga a II-a? 

Iar de penibil cine se va umple din nou? Cine își asumă „joaca” cu miile de suporteri ai celor două echipe? Cine își asumă pierderile de milioane de euro pe care le are Rapid din contractele de publicitate după ce a fost băgată aproape cu forța în Liga I, și scoasă apoi pe ușa din spate?

Nu ar fi mai bine ca LPF și FRF să aștepte decizia definitivă în acest caz?

Concordia va debuta în acest sezon al Ligii I cu meciul din etapa a 4-a, de acasă, cu Corona Brașov, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00.

 

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică de Comitetul de Urgenţă al FRF.