Parlamentarii conservatori vor vota împotriva „parteneriatului civil gay“ propus de Remus Cernea şi vor susţine o petiţie publică împotriva adoptării acestuia.

„(…)Apărarea familiei clasice nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie şi cuvânt pe care activiştii pro-familie îl au în egală măsură cu activiştii pro-gay”, se arată într-un comunicat al PC. Conservatorii afirmă că statul are prin lege obligaţia să protejeze familia ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor. În opinia acestora, parteneriatul civil reprezintă, în fapt, o legiferare alternativă a căsătoriei homosexuale. 

Ei menţionează că orice sondaj arată sprijinul covârşitor acordat de români familiei clasice și că nu se poate legifera împotriva opiniei generale. Comisia de revizuire a Constituţiei adoptase, în primăvară, un amendament prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie. 

Ulterior, Comisia a revenit şi a respins amendamentul, optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.