Polițiștii ilfoveni au efectuat 3 percheziții la administratorul a două societăți comerciale, suspectat de evaziune fiscală și delapidare în valoare de aproximativ  2.300.000 de lei

Joi, 28 august, ofițerii  ilfoveni de investigare a fraudelor, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții în București și Ilfov pentru probarea activității infracționale a unui bărbat, administrator a două societăți comerciale cu obiect de activitate prestarea de servicii în domeniul instalațiilor electrice.

Administratorul este suspectat că, în perioada  2010-2013, nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile obținute din activitățile comerciale desfășurate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit, a TVA-ului aferent și a impozitului pe dividende. 

Cu ocazia acestei acțiuni, a fost depistat administratorul societăților comerciale și au fost ridicate sisteme de calcul și documente financiar-contabile, pentru care urmează a fi dispuse expertize.

Persoana în cauză va fi audiată la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov și, în funcție de probatoriul administrat, se vor face propuneri legale către Parchet și instanța de judecată.