Specialiștii din  întreaga lume marchează în octombrie, luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Și medicii români s-au alăturat programului internațional de conștientizare, prevenire și depistare a maladiei sânilor.

Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii, doamnele și domnișoarele din Ilfov și București pot să-și facă investigațiile necesare prevenției și depistării precoce a maladiei, cu bani puțini sau chiar, fără să plătească. 

Seminarii informative în școli, licee și universități 

Centrul Medical Hilmi din București con¬tinuă campania de conștientizare a cancerului la sân. Astfel, până la finele lunii în curs, femeile beneficiază de un consult senologic (pentru depistarea nodulilor la sâni) gratuit și de ecografii mamare și mamografii, la preț redus cu 50%. E bine de știut că mamografia se realizează numai în baza unei recomandări a medicului specialist. În plus, pentru a conștientiza gravitatea bolii și importanța diagnosticării precoce în vederea reușitei la tratament, în cadrul campaniei vor avea loc mai multe evenimente. “Până la finele lunii vor exista seminarii informative în cadrul școlilor, liceelor și universităților din București. La aceste seminarii participă un spe¬cialist al clinicii care va răspunde elevelor și studentelor la întrebările cu privire la această boală cruntă. Joia, între orele 18:00 și 19:00, la centrul medical vor fi organizate grupuri de suport conduse de un psiho-teraperut”, explică dr. Khaled Hilmi, managerul clinicii.