O lumină dulce și caldă, ca o gutuie bine coaptă, s-a revărsat asupra orașului Bragadiru în cele trei zile care au marcat Festivalul Toamnei, aflat la cea de-a șasea ediție. Mii de locuitori ai urbei au fost prezenți în parcul din fața Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, unde au petrecut din plin, cu ocazia acestor manifestări.

Primăria orașului a pus la cale o organizare „de zile mari”. Timp de trei zile, locuitorii din Bragadiru au avut parte de spectacole de înaltă ținută artistică, susținute de interpreți și trupe de bună calitate. Grătarele au sfârâit non-stop, rumenind mititei mustoși și aromați pentru participanții la sărbătoare, care i-au „stropit” cu bere din belșug. 

Sărbătoare de hramul Bisericii Sf. Dumitru

Bineînțeles, dintre cei veniți la sărbătoarea orașului nu putea să lipsească primul gospodar al urbei, primarul Vasile Cimpoeru. El ne-a povestit cum a fost înființată această sărbătoare: „25,26 și 27 octombrie sunt zilele orașului Bragadiru. În ziua de 26 octombrie se sărbătorește hramul bisericii Sf. Dumitru, din orașul Bragadiru. Cu ocazia acestei sărbători religioase, în fiecare an,  organizăm Festivalul de Toamnă. Din 2008, când am fost ales în funcția de primar, am luat hotărârea să adunăm cetățenii, să-i distrăm, să le oferim câțiva mici și un pahar cu bere sau cu suc și să fie cântec, joc și voie bună. Anul acesta de organizare se ocupă Ionuț Sidău, din Maramureș, membru în ansamblul „Ciocârlia”. Avem invitați presti­gioși, interpreți cu­noscuți de muzică populară și ușoară, care, sunt sigur, îi vor încânta pe concetățenii mei.”

Un spectacol de înaltă ținută artistică

Într-adevăr, lista celor care au urcat pe scenă ar putea face invidios pe oricare organizator de astfel de spectacole. O simplă enumerare a acestor artiști vă va face să-mi dați dreptate. Așadar, alături de orchestra de muzică populară „Veselia”, a ansamblului „Ciocârlia”, pe scenă au fost prezenți soliști din mai toate zonele țării, cum ar fi Virginica Neagu, Ionuț Sidău, Mihaela Gurău, Gelu Voicu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghe, Ionuț și Doinița Dolănescu, Ion Paladi, din Republica Moldova, Gheorghița Nicolae. Ei au încălzit atmosfera într-atât, încât bragadirenii nu au rezistat și au încins hore aprige, de la sfârîiau călcâiele celor prinși în vâltoarea dansului. „Cireașa de pe tort” a fost, pentru cei prezenți, Vali Vijelie care a susținut un recital de peste o oră.

Nici muzica „ușoară” nu a fost mai prejos. Alături de trupa „Bambi” și Lora, vedeta spectacolului a fost Antonia, care a smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor. Sărbătoarea s-a încheiat cu un superb foc de artificii care i-a încântat, la culme, pe privitori.

Trupa de dans „Pasitos”, o încântare

Am vrut să vă vorbesc, în final, despre un fenomen unic în Ilfov. Este vorba de „fenomenul Pasitos”, o trupă de dans care obține, an de an, performanțe remarcabile, la nivel mondial și care a dansat în cadrul spectacolului de la Bragadiru. „Sufletul” acestei trupe este Paul Șerban, manager și coregraf. Iată ce ne-a povestit despre această trupă, un fenomen, repet, după părerea mea: „Trupa de dans „Pasitos” a fost înființată în 2006 de Elena Gheorghe, aici în Bragadiru. Acum majoritatea grupelor sunt în Clinceni. Anul trecut ne-am clasat pe locul II la Campionatul Mondial de Dans, iar anul acesta am avut două clasări pe locul II, cu grupa mică de performanță și un loc III cu grupa mare de performanță. Poate la anul spargem gheața cu aceste locuri II. Noi abordăm orice stil, de la vals, la dansuri populare și chiar folclor internațional, să nu mai vorbim de hip-hop, dance, break-dance… Muncim mult și cu multă pasiune. Acum, la Bragadiru a dansat o grupă de avansați și cele două grupe de performanță, grupa mică și grupa mare.”