Tenis. Simona Halep a câștigat turneul de la Sofia, dotat cu premii de 750.000 de dolari și ocupă locul 11 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare din carieră. Halep a trecut în finala de la Sofia de australianca Samantha Stosur, 19 WTA, cu 2-6, 6-2, 6-2, după o oră și 37 de minute. Pentru succesul obţinut, sportiva va primi un cec în valoare de 270.000 de dolari și 375 de puncte WTA. Simona Halep a mai câștigat în acest an alte cinci turnee din circuitul WTA, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven și Moscova. 


Natație. Camelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, a fost aleasă în funcţia de președinte al Federaţiei Române de Nataţie și Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat. Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi președinte de onoare al forului. Potec (31 de ani), are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Mondiale și patru medalii de aur, trei de argint și zece de bronz la Europene. Camelia Potec a afirmat că obiectivul în acest mandat este creșterea de sportivi care să obţină performanţe la JO de la Tokyo 2020. 


Gimnastică. Echipa României, formată din Larisa Iordache și Andrei Muntean, a câștigat, la Zurich, Cupa Elveţiei, competiţie pentru echipe mixte, în faţa a 7.000 de spectatori. Cupa Elveţiei s-a desfășurat cu preliminarii, semifinale și finală, punctajul general fiind stabilit prin adunarea notelor fiecărui component al echipelor până în finală, când totul a pornit de la zero. Echipa României s-a calificat în finală cu un punctaj total de 88.550 puncte, iar în ultimul act s-a evoluat la câte un singur aparat, la alegere, Larisa Iordache obţinând nota 15.300 la bârnă, iar Andrei Muntean 15.050 la paralele.