Luna noiembrie a fost, pentru elevii Școlii gimnaziale nr.1  din Balotești, pasionați de geografie,  încununată de succese. „Geografii” din clasele a V-a și a VI-a au fost invitați să participe la un inedit concurs de geografie în localitatea de baștină a poetului Octavian Goga, Rășinari, unde au avut rezultate notabile.

Concursul a fost organizat pentru elevii claselor V-VI și s-a desfășurat la școala gimnazială „Sava Popovici Barcianu”, din Rășinari, județul Sibiu. La competiție au participat 60 de elevi, reprezentanți ai mai multor școli din țară, care au format 30 de echipe, alcătuite din doi concurenți. 

La clasa a V-a s-au prezentat 16 echipe, iar la clasa a VI-a, 14. Elevii ilfoveni au avut cele mai bune rezultate, clasându-se pe primele trei locuri la ambele categorii. 

Aceste rezultate nu sunt deloc întâmplătoare. Ele reflectă, pe de o parte pasiune și munca asiduă a concurenților, dar și implicarea deosebită a profesorului lor îndrumător, Silviu Pavel. Și, nu în ultimul rând, trebuie menționat sprijinul deosebit acordat de directoarea Școlii gimnaziale nr.1 din Balotești, Maria Tănasă dar și de primarul comunei, Cristian Pretorian.

Campionii ilfoveni:

Clasa a V-a: locul I –  Aura Florea și Andrei Vasile;

        locul II – Fabian Aghiorghioaie și Rareș Avădanei;

       locul III – Carmen State și Andrei Păduraru;

Clasa a VI-a: locul I – Alexandra Puică și Împăratu Evelyne;

         locul II – Mihaela Cîrstea și Andrada Nițu;

        locul III – Marius Samoilă și Alexandru Bogdan.