Ceaţa groasă instalată duminică nu a avut nicio şansă să strice bucuria copiilor, adunaţi în Târguşorul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, de a realiza un brad la care nu s-a gândit nimeni până acum: din chiar amprentele lor.

Harnicele mânuţe

Din dosare, musai ­verzi, puse la dispoziţie de Primărie, alături de markere şi foarfeci, copiii au tăiat întâi pătrate pe care şi-au desenat fiecare conturul mâinii. Supravegheaţi de Ştefana Mireţ, responsabila Relaţiilor Publice şi a Evenimentelor din Primăria Mogoşoaia, micuţii au decupat apoi după conturul trasat de ei. Ba, s-au mai şi ajutat între ei.

Apoi, cu piuneze colorate şi-au înfipt fiecare amprenta într-un pom decupat din polistiren verde.

Ce au învăţat copiii?

În primul rând povestea bradului şi apoi că sunt diferiţi. Amprentele mânuţelor lor montate pe brad le-au arătat clar frumuseţea vieţii, însăşi: diferenţele care există între oameni şi toleranţa de a-l accepta pe celălalt aşa cum este.

Weekend 21-22 decembrie la Mogoşoaia

Sâmbătă, 21 decembrie, de la orele 16 co­piii sunt aşteptaţi la Ambasada Moşului pentru a învăţa să confecţioneze podoabe de brad din hârtie filigranată. Duminică, 22 decembrie, de la orele 14, copiii pot vedea piesa de teatru «Divertisment de Crăciun» iar de la orele 16 pot participa la atelierul de brazi de Crăciun.