Scrimă. Ana Maria Brânză, cea mai bună spadasină din lume în 2013, se bucură cel mai mult că au fost obţinute rezultate cu mulţi sportivi tineri. „Cel mai mult mă bucur că reușim să aducem medalii și cu alţi oameni. În afară de faptul că am schimbat garniturile, anul acesta am schimbat și președintele federaţiei. Mihai Covaliu a venit cu un elan și atâtea medalii și sper ca acest om bun să continue pe această pantă ascendentă și noi să-l ajutăm, pentru că este un om care se implică total. El are puterea să schimbe faţa scrimei românești“, a spus Brânză. 


Handbal. Naţionala României a fost eliminată de Polonia în optimile Campionatului Mondial din Serbia, adversarele impu­nându-se cu 31-29 (13-17). Antrenorul Gheorghe Tadici a făcut o scurtă „radiografie“ a partidei cu Polonia, care a fost la îndemâna României timp de 50 de minute, tricolorele conducând chiar și cu cinci goluri. „Am avut probleme la capitolul fizic, în primul rând. După minutul 48 s-a văzut clar că polonezele ne-au depășit fizic și, atunci când ai atât de multe ratări de la 6 metri și primești așa ușor gol în apărare, e normal că n-ai cum să reziști“, a afirmat Tadici.


Olimpice. Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a declarat că România are un singur sportiv calificat în acest moment la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Zoltan Kelemen, însă delegaţia tricoloră va fi de 22-26 de sportivi. „Vom mai avea sanie, bob, schi fond și biatlon. Numai că noi, din nefericire, din cauza sistemului de calificare, vom ști rezultatul final în luna ianuarie, după ultimele competiţii. Dar în poziţii de calificare sunt între 22 și 26 de sportivi. Alţi sportivi cu șanse de calificare nu mai sunt“, a spus Dobrescu. JO de la Soci vor debuta la 7 februarie și se vor încheia la 23 februarie.