Nu știu câți dintre români sunt conștienți de importanța alegerilor pentru Parlamentul European, din 25 mai 2014. Sastisit de spectacolul penibil oferit de politicienii din țară, electoratul românesc nu dă prea mulți bani pe alegerile într-un for legislativ aflat prea departe de viața din România. Numai că, de data aceasta, alegătorii români greșesc fundamental. Alegerile pentru Bruxelles, în contextul situației din Europa, sunt capitale, pentru ceea ce se va întâmpla în următorii 5 ani. Acum se hotărește cine va conduce destinele UE. Dreapta sau stânga? Aceasta e întrebarea, am putea spune, hamletiană. Este în joc soarta continentului, dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în Ucraina. De ce afirm asta? Pentru că, sunt semnale că socialiștii europeni ar cocheta cu o colaborare cu Moș Martin de la Răsărit.

Pe de altă parte, comunitatea europeană vine după o criză economică în urma căreia, multe țări importante au ieșit „jumulite”. De aceea Europa are nevoie de o politică economică liberală, care să repună în funcțiune motorul gripat al economiei. Și, nu în ultimul rând, românii trebuie să se gândească bine că au nevoie să trimită la Bruxelles oameni care să reprezinte cu brio interesele țării. Iar eu consider că europarlamentarii români care au reprezentat dreapta, prin PNL, au dat dovadă de destoinicie și nu ne-au făcut de râs. Ei au dovedit că oamenii politici din România pot fi și altceva decât o gașcă de șpăgari. De aceea, le recomand alegătorilor să meargă la vot și să-i voteze pe cei care au demonstrat că le pasă de soarta României. Iar dacă alegeți dreapta, feriți-vă să dați votul formațiunilor cu această orientare care nu pot atinge pragul electoral de 5%. Pentru că acest vot devine, implicit, un vot pentru stânga politică deoarece toate aceste opțiuni se vor îndrepta, prin redistribuire, alianței PSD-UNPR-PC!

O vorbă și despre alegerile din Colegiul IV Ilfov. Aici, ilfovenii au ocazia să voteze, pentru prima oară, un altfel de politician. Este vorba despre Daniel Gheorghe, un tânăr otopenar de 28 de ani, care nu se aseamănă cu oamenii politici care ne-au mâncat zilele în ultimii 25 de ani. Este nevoie de un suflu nou în Parlamentul României, suflu pe care astfel de tineri îl pot aduce în forul legislativ al țării. Alegătorii trebuie să fie conștienți că singurele momente în care dețin cu adevărat puterea sunt cele din fața urnelor. Atunci și numai atunci, alegătorul este suveran și-și poate hotărî soarta. Dar pentru asta este nevoie de multă chibzuință și, în primul rând, este nevoie să meargă la vot.