Afirmația președintelui PNL vine în urma unei declarații a premierului Victor Ponta, potrivit căreia Crin Antonescu ar fi fost de acord cu cedarea unor acțiuni de la Portul Constanța, către municipalitate.

“Domnul Ponta spune atât de multe lucruri încât eu nu am cum să replic elegant. Tot ce pot să spun e că dacă domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred că se dezmembrează aparatul ăla, sar acele. Avem un fapt, avem o realitate, vă aduceţi aminte discuţia şi ştiţi decizia PNL, că portul nu a fost dat. Povesteşte domnul Ponta că eu eram de acord. Eu eram de acord? Şi ce s-a întâmplat? Nu a vrut Ramona Mănescu? Foarte bine. Nu eram de acord, poziţia PNL şi poziţia ministrului nostru a fost susţinută, am avut discuţii, împreună cu dumneaei, cu tandemul Ponta-Dragnea destul de intense pe acest subiect. (…) Indiferent despre ce ne amintim noi că minte domnul Ponta, sau nu minte, decizia stă în mâna premierului şi trebuie să şi-o asume fie că e albă sau neagră. Ce rost are să-l fac eu mincinos pe domnul Ponta când îl face realitatea?”, a spus Crin Antonescu. El a precizat că nu este de acord ca statul să nu mai fie majoritar în Portul Constanţa. „În vreme ce eram împreună la guvernare a fost o discuţie prelungită şi intensă privitoare la descentralizare, la legile descentralizării şi, vă aduceţi aminte poate, că atunci a existat un conflict în interiorul Guvernului privitor la Poliţie, la porturi şi Portul Constanţa în principal şi privitor la nişte instituţii din subordinea Ministerului Muncii, pe care noi nu am acceptat să le cedeze autoritatea centrală, din motive foarte clare. Doamna Mănescu a împiedicat la acel moment pierderea controlului statului asupra Portului Constanţa“, a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, a spus că decizia de a oferi acel pachet de acţiuni de la Portul Constanţa către municipalitate nu poate fi făcută printr-o Hotărâre de Guvern, ci printr-o lege şi chiar dacă acest lucru s-ar realiza, Consiliul Local Constanţa nu ar avea forţa economică de a susţine investiţiile care trebuie făcute în port. Totuşi, Ramona Mănescu nu crede că Victor Ponta doreşte, cu adevărat, să cedeze Portul Constanţa, scopul său fiind de a-l implica pe primarul Radu Mazăre în campania pentru europarlamentare.