Scrimă. Delegaţia României va fi formată din 20 de sportivi la Campionatele Europene de scrimă, din perioada 7-14, de la Strasbourg, între aceștia aflându-se și campionii europeni en-titre, Ana Maria Brânză (spadă) și Tiberiu Dolniceanu (sabie). Staff-ul tehnic va fi compus din Mihai Covaliu (antrenor sabie), Octavian Zidaru (antrenor spadă), Petre Ducu (antrenor floretă), Ion Mihai (medic) și Mircea Lascăr (maseur). În 2013, România a cucerit la Campionatele Europene de scrimă de la Zagreb trei medalii, două de aur prin Ana Maria Brânză (la spadă individual) și Tiberiu Dolniceanu (la sabie individual) și una de argint prin echipa de spadă feminin.

Handbal. Alexandru Csepreghi și Bogdan Criciotoiu au plecat de la HCM Constanţa, urmând să evolueze din sezonul viitor la formaţiile Creteil (Franţa), respectiv TSG Friesenheim (Germania). După șapte sezoane petrecute la Constanţa, Csepreghi a decis să își continue cariera în străinătate. „S-a încheiat un punct important în cariera mea și începe o nouă provocare. Sper ca HCM să obţină rezultate foarte bune în continuare”, a declarat interul stânga. De asemenea, Bogdan Criciotoiu a afirmat că vrea să încerce o altă experienţă într-un campionat mai puternic. Cei doi handbaliști au ajutat în acest sezon formaţia HCM Constanţa să câștige al nouălea titlu de campioană din istoria sa și al șaselea consecutiv. 

Yachting. Cel mai mare eveniment sportiv de yachturi cu vele organizat până acum pe litoralul vestic al Mării Negre, Regata Internaţională Poseidon-Kaliakria Cup 2014, se va desfășura în perioada 11- 15 iunie 2014, festivitatea de deschidere urmând să aibă loc în Portul turistic Bellona. Regalul nautic, care va lua startul în 12 iunie din Marina Eforie Nord, marchează totodată, prin Regata Poseidon, și prima etapă dintr-o serie de cinci regate ce constituie Ediţia 2014 a Samsung Romania Cup, cea mai importantă competiţie de yachturi cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federaţiei Române de Yachting (FRY), la secţiunea offshore. La startul regatei și-au anunţat participarea peste 35 de yachturi cu vele și peste 250 de performeri. Competiţia se desfășoară conform prescripţiilor ISAF, la clasele Racer, Cruiser și la o clasă non-formală – Rally Class, pentru yachturile de agremement neclasificate.