Ziua Domnului, din preajma Rusaliilor, a umplut cu bucurie sufletele credincioșilor din Săftica. Luni, pe 9 iunie, Biserica Sfânta Treime din mica localitate ilfoveană a îmbrăcat din nou hainele de sărbătoare. Lăcașul sfânt și-a prăznuit protectorul, pe Dumnezeu cel drept și plin de bunătate, care binecuvântează și protejează sătenii din Săftica în fiecare moment al vieții lor. 

Sfântul lăcaș, ce datează de mai bine de două veacuri, și-a deschis larg porțile încă din zorii zilei. Și-a primit enoriașii așa cum se cuvine, într-o atmosferă divină, plină de taina slujbelor. Soborul preoțesc coordonat de Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, parohul George Stoian și alți câțiva slujitori ai lăcașelor de cult din localitățile învecinate, a vărsat harul său peste zecile de credincioși și peste frumoasa biserică închinată Sfintei Treimi. La așa zi mare, slujitorilor lăcașelor de cult li s-a alăturat și corul îngerilor de la Tempus, dirijat de George Matei. În doar câteva momente, în Casa Domnului de la Săftica, totul s-a umplut de lumină, credință, bunătate și speranță. Cu mare unire în credință, preoții și enoriașii au creat aici, un minunat rai ceresc. 

“Orice sărbătoare este un moment de bucurie duhovnicească. Din punct de vedere spiritual este o invitație de a privi în lăuntrul nostru să vedem ce calități ne-am însușit sau ce păcate am lăsat să ne stăpânească, iar din punct de vedere material sau administrativ, înseamnă bucurie pentru toate eforturile făcute împreună cu autoritățile locale atunci când proiectele sunt duse la bun sfârșit, dar și planificarea unor noi activități  care să aibă drept scop bunăstarea enoriașilor. Pentru că una dintre caracteristicile principale ale sărbătorii este ospitalitatea sau iubirea față de străini, la Sfârșitul Sfintei Liturghii, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă creștină organizată de Consiliul și Comitetul Parohial împreună cu Primăria Balotești care, ca și în anii trecuți, a avut o participare deosebită”, ne-a mărturisit preotul George Stoian, parohul bisericii.  

„Praznicul împărătesc al Preasfintei Treimi, este o zi de mare bucurie sfântă deoarece Duhul Sfânt revelează, prin lucrarea harului în Biserică, pe Dumnezeu cel unul după fire dar întreit în Persoane. Duhul Sfânt înnoiește și îndumnezeiește chipul lumii prin lucrarea sa sfințitoare și cultivă în Biserică un duh de comuniune, care unește și sfințește pe toți credincioșii. Dumnezeu se descoperă omului dacă-L caută. Așa că, mă bucur că ați venit în număr mare să ne bucurăm împreună și să-I mulțumim pentru milostenia, dragostea, grija și bunătatea Lui față de noi toți”, a spus preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, în cuvântarea sa. 

Enoriașii roagă autoritățile să le susțină biserica

De altfel, preotul Cristian Burcea, a slujit la Biserica Sf. Treimi din Săftica în pe­rioa­da 1998-2008. În toți acești ani, el s-a îngrijit ca pictura, mobilierul și instalația de încălzire centrală să fie restaurate și întreg lăcașul de cult să fie bine întreținut, ca să mulțumească și să vină într-adevăr, în sprijinul enoriașilor. Cu toate acestea, lăcașul sfânt mai are nevoie de unele îmbunătățiri ca să dăinuiască peste generații, în cele mai bune condiții.  Și pentru ca visul cre­din­cioșilor care vin aici cu evlavie să-și găsească li­niștea sufletească, ei fac apel la autoritățile locale să-i sprijine în continuare, după puterile lor.