Împrumutat de Academia Hagi la AS Roma, în urmă cu un an, Mihai Bălașa și-a făcut debutul pentru formația romană.

În vârstă de 19 ani, Mihai Bălașa a fost folosit de antrenorul Rudi Garcia pe postul de fundaș dreapta, în amicalul susținut de AS Roma în compania formației Indonezia U23.

Disputată la Roma, pe stadionul Centro d‘Italia-Manlio Scopigno, partida s-a încheiat cu victoria echipei gazdă, scor 3-1 (3-0). Bălașa a fost titular și a oferit pasa la cel de-al doilea gol al meciului marcat de turcul Uçan, în min. 12. Celelalte goluri ale romanilor au fost înscrise de Florenzi, ‘8 și Borriello, ’43, pentru asiatici punctând Bakri, ’56.

Antrenorul Rudi Garcia a folosit trei garnituri de echipă, fiecăreia acordându-i câte 30 de minute de joc. Bălașa a fost aruncat în joc din primul minut și a fost coechipier în același timp cu Ashley Cole, Destro, Totti sau Ljajic. Bogdan Lobonț a evoluat și el pentru 30 de minute în cea de-a doua garnitură a romanilor.

Mihai Bălașa va pleca alături de lotul formației AS Roma într-un turneu de jocuri de pregătire în Statele Unite ale Americii.

Victorie în Cupa Ligii

FC Viitorul Voluntari s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast, după ce a învins, pe stadionul Giulești-Valentin Stănescu, formaţia FC Botoșani, scor 8-6, în urma executării loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 2-2, iar la finalul celor două reprize de prelungiri a fost 3-3. Pentru FC Viitorul au marcat Mitriţă ’38, Daminuţă ’66 și Patache ’94 (autogol), iar pentru FC Botoșani au înscris Hadnagy ’20, Fulop ’72 și Acsinte ‘120+1. În minutul 66, Lazar a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Daminuţă, după un fault asupra lui Mitriţă. Arbitrul a decis însă repetarea loviturii și Daminuţă a reușit s-o transforme.

La loviturile de departajare, pentru FC Viitorul au marcat Mitrea, Tănase, Puţanu, Cârstocea și Daminuţă. Pentru FC Botoșani au transformat Ianc, Vașvari și Ivanovici, în timp ce Fulop a ratat.

Cu câteva zile înaintea startului în noul sezon, antrenorul Bogdan Stelea s-a bazat pe Balauru – Manea, Ţitu, Puţanu, Mitrea – Daminuţă, R. Marin (Nedelcu ’60) – Mitriţă (Cârstocea ‘111), Benzar, Tănase – V. Rusu (Cioablă ’62). 

Calificată în sferturile Cupei Ligii, Viitorul se va întări în vederea noului sezon cu patru jucători noi. „I-am luat pe Alin Șeroni, de la Timișoara, doi brazilieni și un atacant din El Salvador. Îi vom prezenta zilele viitoare. Au venit cam târziu, dar sper să se acomodeze cât mai rapid“, a spus patronul Gică Hagi.

În ceea ce privește stadionul pe care Viitorul va juca în noul sezon, acesta rămâne arena din Chiajna, singura deosebire față de sezonul precedent fiind faptul că echipele (Concordia și Viitorul) vor evolua pe un gazon sintetic, primul din România de acest fel omologat la acest nivel.