Cel mai vechi spital de copii din România are nevoie de ajutor. Deși, Secția de Terapie Intensivă a Spitalului “Grigore Alexandrescu” este un departament modern, bine pus la punct, numărul tot mai mare de bebeluși prematuri sau cu malformații congenitale, impune achiziționarea unui nou incubator.

“Îngrijim copii de 700-800 de grame, iar unii dintre ei ajung să stea în spital luni de zile, timp în care casa lor este, practic, un incubator. Rămân aici, în Secția de Terapie Intensivă, până când capătă suficiente forțe. Pentru ei, incubatorul este un mod de viață”, explică dr. Ana-Maria Brădeanu, neonatolog în cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Din păcate, supraaglomerarea secției face ca, de multe ori, medicii să fie forțați să aleagă între bebelușii care vor primi o șansă la viață. Organizația Salvați Copiii sprijină secția de Neo-Natologie a spitalului prin achiziționarea unui incubator performant. 

“Suntem în al treilea an de când am început campania de dotare a maternităților din România, plecând de la constatarea nefericită că țara noastră se menține de ani buni pe primul loc în clasamentul mortalității infantile la nivelul Uniunii Europene, cu o rată dublă față de media europeană. Potrivit estimărilor noastre, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților cu echipamente medicale performante”, atenționează Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Susține șansa la viață a copiilor! 

Și tu poți ajuta la salvarea bebelușilor, cu un efort minim! Susține șansa la viață a copiilor internați la Spitalul “Grigore Alexandrescu” prin donații lunare de 10, 30 sau 100 de lei la adresa http://www.salvaticopiii.ro/?id2=000200070010. Schimbă statisticile triste din România! Mai multe detalii privind campania umanitară a Organizației Salvați Copiii din România poți obține accesând site-ul www.salvaticopiii.ro