Sâmbăta aniversării celor 555 de ani de când, conform legendelor,  ciobanul Bucur și ale sale oi s-au așezat pe luncile Dâmboviţei, prin 1459, s-a încheiat cu un spectacol grandios de lumini, muzică și imagini tridimensionale, desfășurat de-a lungul aleii cu fântâni și pe faţada Palatului Parlamentului.

Fântânile colorate

Inaugurate vineri, 19 septembrie, cele 22 de fântâni din zona Unirii, a Bucureștiului, au fost renovate de compania Apa Nova și sunt dotate cu instalaţii și senzori prin care, țâșnesc, la unison muzica, jetul de apă și culorile. Iar dansul apei pe Rapsodia română nr. 1  a lui George Enescu, Balada lui Ciprian Porumbescu sau naiul lui George Zamfir, cu piesa «Ciobănașul singuratic», au constituit în sine un spectacol mai ales pentru miile de copii veniţi cu părinţii, sâmbătă seară.  Cele 22 de fântâni sunt repartizate pe două tronsoane, cinci în Piaţa Unirii și 17 pe strada care leagă Piaţa Unirii de Palatul Parlamentului. Fântânile din primul tronson se numesc: Al.I. Cuza, Grigore I. Ghica, Fântâna lui Bucur, Constantin Brâncoveanu și E. Pache Protopopescu. Celelalte 17 sunt grupate câte 4 în Fântânile Primăverii, Verii, Toamnei și Iernii plus a 17-a, denumită «Vlad Ţepeș-București 555».

rEvoluţia muzicii ușoare românești

Pe scena amplasată cu faţa către Palatul Parlamentului, în faţa a sute de mii de spectatori care probabil se așezară acolo de la orele 14,  a avut loc sâmbătă seară, începând cu orele 19, un spectacol susţinut de Big Bandul Radio dirijat de Ionel Tudor și de artiști din categorii diferite de vârstă: Corina Chiriac, Delia, Pepe, Ștefan Bănică jr, Marcel Pavel, Daniel Iordăchioaie și mulţi alţii. Publicul aflat în spatele scenei, deci până la magazinul Unirea, a putut urmări spectacolul pe un ecran, în picioare sau pe jos, pe spaţiul verde.

iMapp Bucharest 555

Începute cu o oră mai târziu decât cea prevăzută în orar, adică la orele 23:55 proiecţiile multimedia  care au însufleţit faţada Palatului Parlamentului au fost organizate în reprize de câte 5 minute și 55 de secunde. Cei 20.000 mp ai faţadei au fost, astfel, locul perfect pentru ca echipele din România, Ungaria, Cehia, Franţa și Polonia să lase asistenţa mută în faţa minunilor tehnicii.

Spectacolul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, de aproape 10 minute, care s-a auzit până și în cele mai îndepărtate cartiere. La mulţi ani, București!

Poliția locală a patrulat în segway, cumpărate pe fonduri europene după modelul poliției britanice