Pe cine mai interesează Cupa României?

Concordia Chiajna și Viitorul Voluntari joacă în 16-imile Cupei României, dar nu puțini sunt cei care spun că nici una dintre ele nu se va „omorî” cu firea, pentru a trece mai departe.

Cupa României a ajuns în faza în care echipele din Liga I se vor alinia la start, iar Concordia Chiajna și Viitorul Voluntari se vor afla și ele la linia de start.

Echipa din Chiajna va juca, acasă, cu ASA Tg Mureș, iar Viitorul se va deplasa la Năvodari, pentru jocul cu divizionara secundă, Săgeata. E de așteptat ca echipele ilfovene să folosească mai mulți fotbaliști de rezervă, ambele formații având și așa probleme în Liga I cauzate de suspendări și accidentări…

Programul complet al partidelor din cadrul șaisprezecimilor Cupei României este următorul: CS Mioveni-Astra Giurgiu, CFR Cluj-Viitorul Axintele, ACS Berceni-Steaua, Unirea Jucu-Petrolul, Fortuna Poiana Câmpina-Dinamo, Șoimii Pâncota-Pandurii, Săgeata Năvodari-Viitorul, FC Caransebeș-CSU Craiova, FC Bihor Oradea-U Cluj, CF Brăila-Oţelul Galaţi, SC Bacău-Ceahlăul Piatra Neamţ, Chindia Târgoviște-FC Brașov, Rapid Suceava-Gaz Metan, CSM Rm Vâlcea-CSMS Iași, Rapid-FC Botoșani, Concordia Chiajna-ASA Târgu Mureș.

Partidele din 16-imile de finală se vor disputa la 24 septembrie, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. 

Hagi, cu acte în regulă

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi (foto), a declarat că și-a îndeplinit obiectivul la Academia de Fotbal, acesta fiind motivul pentru care a decis să se implice la echipa de seniori. „Avem 300 de copii la academie. Spritul meu este de a deveni cel mai bun. Am ajuns să fim cei mai buni și asta e strâns legată de opţiunea mea de a veni la Viitorul. Cred că treaba mea la academie s-a terminat. 

Mi-am făcut datoria, am ajuns cei mai buni, mi-am îndeplinit obiectivul stabilit acum 5 ani. Am ajuns cu toate cele șase grupe în finalele campionatelor naţionale, o performanţă unică. Cred că a venit momentul să vin lângă echipa mare. Are în spate cea mai bună academie. Și nu o spun  eu, o spun cifrele. Am un proiect pe cinci ani, trebuie să lucrez zi de zi pentru a face performanţă, așa cum am făcut la academie. Vreau performanţă. Iau eu această presiune, o să o duc eu, jucătorii trebuie să se gândească doar să joace bine“, a declarat Hagi.

 

Liga I, etapa a VIII-a: Concordia Chiajna–FC Botoșani 3-3, Gaz Metan-Viitorul Voluntari 3-1.

Liga a II-a, etapa a III-a: ACS Berceni-Gloria Buzău 4-2, FC Voluntari-Farul Constanța 5-1.

Liga a III-a, seria a II-a, etapa a III-a: Dinamo II București–CS Tunari 3-4, Juventus București–Gloria Popești Leordeni 2-1, Voinţa Snagov–Viitorul Domnești 5-1

Liga a III-a, seria a III-a, etapa a III-a: CS Afumaţi–Urban Titu 1-1, AFC Astra II–CS Ștefănești 2-3, Concordia II Chiajna–Inter Clinceni 4-0.