Praznic luminos la Clinceni

Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai ortodoxiei, este sărbătorit, cu puțin înainte de Nașterea Domnului. Pentru bunătatea, milostenia, dărnicia, dreapta credință și dăruirea vieții spre binele nevoiașilor, prea bunul Sfânt Nicolae a fost prăznuit la Clinceni, în seara zilei de 5 decembrie și în dimineața din 6 decembrie, în chip luminat.   

Sfântul Nicolae sare mereu în ajutorul celor care-l cheamă. Așa se întâmplă, an de an, cu enoriașii de la Clinceni. Oameni buni, ce trăiesc cu dragoste de Dumnezeu și care se bucură negreșit, de minunile Sfântului Nicolae. Vineri și sâmbătă, la ceas de sărbătoare, pentru grija pe care o poartă sufletelor credincioase din localitate, un sobor de preoți condus de preotul paroh Gheorghe C. Gheorghe, de la parohia Clinceni 2, a adus cinstire și preamărire Sfântului Nicolae, cu prilejul hramului. Lăcașul de cult din frumoasa comună ilfoveană, ocrotit de bunul și milostivul Sfânt Nicolae, a devenit neîncăpător, încă din Ajunul sărbătorii. 

Enoriașii și-au găsit liniștea la moaștele Sf. Nicolae 

O mare de creștini ai locului s-a închinat la racla unde este așezată o părticică din sfintele moaște. O falangă dintr-un deget, adusă în așezământul de la Clinceni în data de 15 noiembrie 1999, prin osârdia parohul Gheorghe C. Gheorghe și prin bunăvoința preotului Gheorghe Bogdan, de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din centrul Capitalei. Moaștele se păstrează în parohia ilfoveană la loc de cinste, într-o raclă de argint aurită, așezată la icoana Sfântului Nicolae. Evlavioși, creștinii de la Clinceni și-au găsit liniștea prin rugăciunile adresate în tihnă, protectorului lor. Pentru sănătatea, pacea, lumina, darurile frumoase primite de-a lungul timpului și pentru toate virtuțile care i-au îmbogățit spiritual, cu onoare, preoții locului și enoriașii, deopotrivă, i-au adus cinstitului Sfânt Nicolae, recunoștință, prețuire și preamărire. Prin superbele slujbe și cântări religioase susținute la hram, duhovnicul satului, preotul Gheorghe C. Gheorghe și ceilalți slujitori ai Domnului, au binecuvântat enoriașii, revărsând peste ei har divin. 

Îngerașii de la Mlădițe Ilfovene au vestit Nașterea Domnului 

Și pentru că localnicii din Clinceni sunt protejați de Sfântul Nicolae, care este prăznuit cu puțin înainte de sărbătoarea venirii pe lume a Pruncului Sfânt, Nașterea Domnului a fost vestită enoriașilor parohiei de micii colindători ai grupului Mlădițe Ilfovene, din Clinceni, coordonat de Marioara Man Gheorghe. După slujba religioasă din Ajun, micii îngerași, îmbrăcați în costume populare, au susținut un concert extraordinar de colinde. “În 2008, chiar în Postul Crăciunului, am înființat acest grup format din 23 de copii. De atunci, cu dragoste de țară și de frumos, acești îngerași duc mai departe colindele noastre tradiționale. Ei interpretează melodii folclorice din toate zonele țării, pricesne, au colaje folclorice. Talentul lor special a adus grupul Mlădițe Ilfovene din Clinceni, pe scena Palatului Copiilor, a Sălii Palatului, Sălii Radio, alături de artiști renumiți”, ne-a explicat Marioara Man Gheorghe. 

“Parohia noastră și noi toți cei ce ne rugăm aici cu evlavie suntem ocrotiți de unul dintre cei mai iubiți sfinți care strălucește pe bolta ortodoxiei noastre. Milostenia, credința în cuvântul Domnului, dărnicia îl caracterizează. Asemenea lui, iubiți credincioși, să fiți mereu alături de semenii voștri și să nu vă știrbiți credința în Dumnezeu”, a spus, în cuvântul său de învățătură, preotul paroh Gheorghe. 

Moș Nicolae a dat daruri copiilor din Clinceni 

Și pentru că Sf. Nicolae este un bătrânel bun, milostiv și darnic și pentru că iubește copiii, el a venit încărcat la micuții din Clinceni. Vineri, prichindeii de la grădiniță și elevii Școlii Nr. 1, din Clinceni, au primit daruri din partea Parohiei Sf. Nicolae, din localitate. Cadourile au ajuns la copii prin amabilitatea parohului Gheor­ghe C. Gheorghe și a conducerii Chipita și res­pectiv, Cora Alexandria.