Sezonul rece este anotimpul ideal pentru ca pielea ta săbeneficieze de tratamente speciale.

Dacă nu ai posibilitatea spă mergi la un centru de specialitate să-ți îngrijești corpul afectat

de ger, în doar câțiva pași simpli, îți poți transforma casa într-un veritabil salon SPA. Răsfață-te cu amestecuri de uleiuri esențiale, pe timp de iarnă!


1. Uleiul de frunze de scorțișoară

Zilele scurte și temperaturile scăzute cresc riscul depresiei în această perioadă. Scorțișoara te ajută să eviți episoadele depresive, te energizează și-ți crește randamentul la locul de muncă. Reîmprospătează-ți memoria, cu un masaj ușor, aplicat cu ulei de frunze de scorțișoară, zilnic. Diluează 10-15 picături de ulei esențial în 50 ml ulei vegetal de cuișoare și masează-ți zona capului (tâmple, frunte, scalp, spatele urechilor), aplicând mișcări lente, dar profunde. Respiră adânc și lent. Lasă să pătrundă în piele cam un sfert de oră și clătește bine cu apă.  


4. Ulei de lavandă 

Buzele crăpate de vântul puternic din timpul iernii se tratează cu lavandă. Uleiul esențial din această plantă cicatrizează și regenerează pielea. Diluează 2 ml de ulei esențial de lavandă în 8 ml de ulei vegetal de măceșe. Amestecă bine și aplică direct pe buze, câte două-trei picături pe zi, până la cicatrizarea completă.   


2. Ulei de lemn de trandafir 

Acneea, ridurile și deshidratarea sunt probleme frecvente ale pielii, în zilele friguroase. Hidratează-ți pielea în fiecare zi, cu un amestec obținut din 2 picături de ulei de trandafir și 3 picături de ulei vegetal de germeni de grâu.   


5. Ulei de arbore de ceai

Arborele de ceai face minuni pentru pielea uscată, descuamată. Amestecă 5 ml de ulei esențial de arbore de ceai cu 10 ml ulei vegetal de sâmburi de caise. Aplică amestecul dimineața și seara pe zonele afectate. 


3. Ulei de lămâie

Vasele de sânge dilatate de pe nas și pomeți, le poți corecta cu ulei esențial de lămâie. Amestecă 50 ml de ulei vegetal de tamanu, care este un bun antiseptic și antiinflamator, cu 10 picături de ulei esențial de lămâie și masează-ți ușor zona feței afectată. După o jumătate de oră, îndepărtează uleiul cu apă.   


6.Ulei de portocală

Dacă ai stat mult timp în frig, resimți oboseala după o zi grea de muncă sau ești tensionat, cel mai bun calmant, energizant și revitalizant este uleiul de portocală. Îți creează o senzație de bine, de fericire, te scapă de stres și anxietate. Un bun prilej să readuci în propria casă aroma vacanței de iarnă. Pune în cada de baie 20 de picături și bucură-te din plin de mirosul plăcut de portocală.