Cine spunea că extremele se ating, nu greșea. În ultima vreme, primim confirmări asupra justeței acestei afirmații, aproape zilnic. Este din ce în ce mai evident că național-socialismul lui Hitler se „înfrățește” perfect cu „național-imperialismul” țarist al lui Putin. Pe zi ce trece, primim dovezi că noul Adolf, de la Kremlin, începe să o ia razna. O sminteală cumplită pare să fi cotropit mintea noului țar zămislit din tenebrele kaghebiste ale Maicii Rusii. Omenirea este la un pas de a fi confruntată, din nou, cu un război planetar, ce pare să prindă contur prin amenințările belicoase, din ultima vreme, ale noului Reich slav. Adolf Putin stă cu un ochi la fostele teritorii sovietice din Europa de Est și cu celălat la butonul valizei nucleare rusești. Declară, cu o nonșalanță care frizează inconștiența, că nu va ezita să dea cu „bombardeaua” nucleară, pentru a-și apăra frații rusofoni din țările baltice. Sau de oriunde s-ar afla ei. Amenințați, vezi Doamne, de expansiunea nerușinată a Uniunii Europene și de scuturile antirachetă instalate pe bătrânul continent de agresiva NATO! Cât de mult seamănă pretextele lui Adolf Vladimirovici cu cele ale înaintașului său austriac! Că deh, marile „spirite” se întâlnesc!

Dar, uite că-i merge! A pus el gheruța pe Crimeea și a readus-o la patria mumă? A pus! Un Anschluss de toată frumusețea! Și-a făcut el mendrele în regiunea Donbas, trimițând armament greu și militari „under cover”, în timp ce se jura de mama focului că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase? Și-a făcut! Acum, pofta sa de căpcăun îl îndeamnă să refacă granițele fostei Uniuni Sovietice cu orice preț, pentru a pune stavilă tendințelor „expansioniste” ale democrației occidentale. Mai mult, rusnacul de la Kremlin și-a mai găsit un adversar pe măsură. Și anume Danemarca, pe care o amenință tot cu atacuri nucleare, pentru că a montat pe navele sale din Marea Baltică niscaiva radare, componente al scutului antirachetă. Într-adevăr, o confruntare plină de cavalerism: dacă voi ne „atacați” cu radarul, noi ripostăm cu bombardeaua nucleară! Aceeași ripostă dementă pregătește noul Adolf și pentru țările membre NATO care vor accepta armament greu american, pe teritoriul lor. Adică, spune celovecul, nu aveți motive să vă pregătiți pentru apărare, pentru că Rusia va sta cuminte, în banca ei! Mă rog, cu mici excepții: Cele trei țări baltice, o ciosvârtă, acolo, din Ucraina (ce-i, mare lucru?), ba ne-ar prii și ceva Transnistrie, bine asezonată cu una bucată Basarabie. Pardon, Republică Moldova! Pentru că, argument suprem, toate sunt bine „umplute” cu ruși, prin grija tătucului popoarelor, drăguțul de Stalin! Națiunea rusă are nevoie de spațiu vital, nu-i așa, pentru că Siberia este cam mică și neprimitoare! În temeiul acestei logici, micuțul Adolf Vladimirovici ar trebui să se îngrijoreze și de soarta celor 3 milioane de ruși, care se estimează că trăiesc în Statele Unite, nu-i așa? Să-i elibereze de sub jugul înrobitor al imperialismului american.

Iată, așadar, argumente suficiente pentru a confirma ceea ce spuneam la început. La Moscova, este pe cale să se nască un monstru mai înfiorător decât Adolf Hitler. Cel care, nu ar ezita să arunce omenirea în apocalipsa sinucigașă unui război nuclear. Cui i-ar folosi asta? Nici măcar lui Adolf Vladimirovici Putin…