Mi-am propus să revin la ceea ce spuneam data trecută și anume că mi se pare cel puțin ciudat faptul că Băsescu a cotit-o, cu 180 de grade, în privința activității procurorilor DNA. Spectacolul, pe care fostul președinte îl caracterizează acum drept grotesc, se desfășura, întocmai ca și acum, și pe vremea când se afla la cârma statului. Atunci, însă, nu era deranjat de noianul de stenograme citite, cu intonație, la jurnalele de știri, sau de imaginile cu demnitari încătușați care defilau prin fața unei liote de cameramani, fotoreporteri și reporteri care puneau întrebări idioate. Nu tată, atunci se arăta încântat, așa cum spunea el, de activitatea doamnei bandajate la ochi și se erija în inițiatorul și creatorul acestei schimbări la față a Justiției. Ei, dar vezi Tu, Doamne, una este să-i admiri pe corupții din taberele adverse cu brățări de oțel la mâini și mascați în coaste și alta să o vezi pe Nuți, pupila lui politică, cu oarece mâncărimi nazale, „torturată” de condițiile din „beciul domnesc”. Copiii tatii, e frumos ce faceți voi? Păi v-am dat eu liber la dosarul lui Nuți?

Chiar! A naibii coincidență! Cum n-a mai fost Băse președinte, cum au înhățat-o pe biata blondă, „neprihănită” într-ale corupției, conform matelotului! Dar și pe alții, mai de pe lângă seraiul pașei de la Basarabi! Așa a ajuns, de voie, de nevoie, fostul marinar, din președinte, cel mai aprig postac pe Feisbuc și cel mai înverșunat critic al Justiției zămislite de însuși domnia sa. Sau, o fi însăși domnia sa?

 

Acum, drăguțul de el este turmentat de o altă nostalgie. Efectul acestei nostalgii este, însă, paradoxal, pentru că au început să-l chinuie talente muzicale. Astfel, din președinte-jucător vrea să devină om-orchestră. Orchestra Opoziției care, susține el, a dat ortu’ popii și l-a lăsat pe dottore Victor Viorel să zburde nestingherit pe imașul politicii dâmbovițene. Zice Băse: „Dacă eram ales președinte pe 16 noiembrie, Ponta n-apuca Revelionul ca prim-ministru!” Nu zău? Da’ 3 ani, ce-ai făcut? Înainte nu puteai, dar după 16 noiembrie puteai? Luminează-ne și pe noi, că suntem proști și nu ne duce capul. Cum ai fi scăpat de Michimausul de la Palatul Victoria? Trimiteai, cumva, procurorii DNA să-l salte direct din buncărul de la MApN, de unde se ascunsese de frica matale? Te pomenești, că știi ceva despre micul Titulescu și nu vrei să ne spui! O fi ceva legat de Șova, cu care a făcut tot felul de năzbâtii pe la Rovinari? Păi, vine de se leagă! Ptiu, drace, acum îmi căzu fisa! Păi de-aia se dă Senatul de ceasul morții să-l facă scăpat pe Șova! Pentru că, este cât se poate de probabil și posibil, ca odată băgat la beciul domnesc, Dănuț cel mic să dea pe gușă tot ce știe și să-l tragă după el pe Victoraș cel mare! Și, uite așa, să rămânem fără premier. Bre, Traiane, dacă așa o fi, să știi că te iert! Da’ cântă-ne și nouă ceva, ca un om-orchestră ce te afli, nu ne fierbe! Că tu te aveai bine cu serviciile! Da’ dacă știai, de ce nu l-ai „ras” atunci când erai președinte? Aud?