Din 2015, Sprijinul Cuplat în Zootehnie (SCZ) se acordă fermierilor care îndeplinesc următoarele condiţii:

Vaci de lapte: pentru min. 10 şi max. 250 vaci de lapte înscrise în Registrul Genealogic al rasei. Solicitanţii trebuie să aibă un contract de livrare a laptelui valabil minimum 6 luni de la data depunerii cererii de plată şi documente fiscale care să ateste livrarea laptelui şi/sau copie de pe carnetul de comercializare, în cazul vânzărilor directe.

Bivoliţe de lapte: pentru max. 100 femele care au fătat cel puţin o dată, înscrise în Registrul Genealogic al rasei.

Taurine de carne: pentru min. 10 şi max. 250 capete vaci şi tineret din rase de carne şi/sau metişi şi tauri din rase de carne. Tineretul şi metişii vor primi 75%, respectiv 50%, din cuantumul sprijinului acordat pentru vaci şi tauri din rase de carne.

 

Ovine: pentru min. 150 şi max. 600 capete femele ovine şi/sau berbeci de reproducţie, cu vârsta de minimum 1 an, la 31 martie a anului de solicitare a SCZ şi max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru berbecii de reproducţie, la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru berbecii de reproducţie şi anual, pentru femele ovine. Obligaţia ca ovinele/berbecii pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din anul de cerere 2016.